Pasargā māju no likstām: 9 lietas, kas piesaistīs nelaimi mājoklim (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Pēc fen šui priekšstatiem, mēs daudzi grēkojam un glabājam savos mājokļos tādas mantas, kas nebūt nenāk par labu mājas enerģijai. Lūk, daži sīkumi, no kuriem vajadzētu atbrīvoties. 

Lai gan par fen šui efektivitāti var padiskutēt, tomēr labu enerģiju savā mājoklī vēlas ikkatrs. Lūk, dažas lietas, kuras pēc ķīniešu mācības nostādnēm var var likt Fortūnai novērsties. 

Šūpuļkrēsli

Pat skeptiķus šūpuļkrēsli citreiz var nobiedēt - uzpūšot nelielam caurvējam, tie var sākt šūpoties, radot iespaidu, ka tos kustina kāda paranormāla parādība. Iespējams, ka arī tieši šā fakta dēļ šīs mēbeles ir iekļautas fen šui piekritēju nīstāko priekšmetu sarakstā. Turklāt šūpuļkrēslus nicina ne tikai ķīnieši, bet arī īri - vadoties pēc kādas īru leģendas, šūpuļkrēsls mājoklī ir kā ielūgums ļaunajiem gariem ienākt mājās un piesēst. 

Foto: Unsplash

Zaļā krāsa 

Lai gan no psiholoģiskā viedokļa zaļā sienu krāsa ir nomierinošs un ideāli piemērots tonis guļamistabai vai viesistabai, fen šui piekritēji tā nedomās. Šoreiz gan ticējumā ir savs racionalitātes grauds, proti, kādreiz zaļa sienu krāsa varēja izraisīt mājinieku nāvi.

Kad 18. gadsimtā parādījās pirmās sintētiskās sienu krāsas, zaļā bija vistoksiskākā, jo tās sastāvā bija īsta inde - arsēns. Tolaik no zaļas krāsas sienām varēja izdalīties toksiski savienojumi un gāzes, kas varēja lēnām indēt cilvēku, kurš šajā telpā dzīvoja. Visbiežāk par krāsas upuriem krita krāsu fabriku darbinieki, kas saindējās no produkcijas un turpat nomira. Ilgu laiku cilvēki pat neapzinājās šo krāsu kaitīgumu, līdz 1822. gadā pētnieki publicēja materiālu, kas izskaidroja arsēna kaitīgumu. Šā iemesla dēļ no zaļās krāsas daudzi baidījās kā no uguns. Lai gan mūsdienās šī krāsa ir nekaitīga un veselībai pāri nenodarīs, no tās daudzus atbaida pagātnes rēgi.

Saplīsuši vai apstājušies pulksteņi

Visas fen šui vadlīnijas neļauj mājoklī glabāt saplīsušas lietas - ne spoguļus, ne traukus, ne arī pulksteņus. Katrai no šīm lietām ķīniešu mācībā tiek veidota kāda sasaiste ar pašu mājinieku dzīvi. Pulksteni fen šui interpretē kā likteņa līniju. Ja tas ir apstājies, apstājas arī mājinieku dzīve, tie ieslīgst rutīnā un tiek kavēta to karjeras izaugsme. Dažkārt apstājies pulkstenis var būt signāls, ka tuvojas kāda tuvinieka nāves stunda, tādēļ drošības labad neejošus pulksteņus ir vērts vai nu utilizēt, vai salabot. 

Kaktusi

Pēc fen šui principiem kaktusi ir kā magnēts sliktai atmosfērai mājoklī. Pie vainas ir šo augu adatas - tās radot mājoklī un arī mājinieku savstarpējās attiecībās saspringumu. Jāpiebilst, ka šis ticējums attiecas ne tikai uz kaktusiem vien, bet arī uz citiem augiem, kam ir adatas vai spicumi, piemēram, rozēm vai agavēm.  

Foto: Unsplash

Neklāta gulta

Sliktas ziņas slinkajiem - neklāta gulta piesaistot bezmiegu. Turklāt šis likums attiecas ne tikai uz saklātas gultas faktu, bet arī uz klāšanas procesu. Tas nozīmē, ka gultas klāšana ir svēta lieta, kas ir jāveic bez traucēkļiem. 

Atvērts lietussargs

Šis ticējums nāk no Senās Ēģiptes. Antīkajā pasaulē bija slikta zīme mājās ienest kādu priekšmetu, kas paredzēts sevis aizsargāšanai, - tas varēja būt kāds vairogs, bruņas vai vienkārši - lietussargs. Tolaik tika uzskatīts, ka šis priekšmets aizvainos sargeņģeļus vai cilvēku sargājošas dvēseles, proti, tādā veidā cilvēks parāda, ka viņa sargeņģelis nav savu uzdevumu augstumos, tas pēcāk atspēlētos kā neveiksmju ķēde. Šis esot bijis visai strikts noteikums, tādēļ neliela atblāzma no tā ir atceļojusi arī līdz mūsdienām, vēsta portāls "Reader's Digest".  

Nokaltuši vai miruši augi

Ja vēlies piepildīt mājokli ar pozitīvām vēsmām, neļauj nomirt augiem. Pēc fen šui principiem, miruši augi ne tikai neglīti izskatās, bet arī saindē mājokļa enerģiju, turklāt tās uzlabošanai var paiet visai ilgs laiks. 

Foto: Unsplash

Izbāzeņi

Ja miruši augi rada negatīvu atmosfēru mājās, tad miruši dzīvnieki ir nopietns tabu fen šui mācībā, jo mirušā dzīvnieka acis turpinot izsekot mājiniekus un tos nolādot par viņa dzīvības atņemšanu. Arī ne tik māņticīgiem cilvēkiem izbāzeņi neies pie sirds. Ir pierādīts, ka izlikts beigta dzīvnieka izbāzenis spēj atbaidīt potenciālos nekustamā īpašuma pircējus. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu