Slovākijā aizturēti bijušie policijas vadītāji

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Slovākijas varasiestādes ceturtdien aizturējušas bijušo policijas priekšnieku Tiboru Gāšpāru, kā arī bijušos policijas īpašās pārvaldes NAKA un pretkorupcijas policijas vienības vadītājus. Aizturēta vēl vismaz viena augsta ranga policijas amatpersona, vēsta slovāku mediji.

Lai aizturētu bijušās amatpersonas, vairākās vietās tika veikti NAKA reidi.

Varasiestādes sākušas operāciju, kurai dots nosaukums "Purgatorija", pēc tam kad izvirzītas apsūdzības vairākos noziegumos, arī noziedzīgā sazvērestībā, korupcijā un varas ļaunprātīgā izmantošanā, pavēstīja pārstāve sakariem ar presi.

Tuvākas ziņas par apsūdzībām viņa nesniedza.

Bijušais policijas priekšnieks Gāšpārs atkāpās no amata pēc žurnālista Jana Kucjaka un viņa līgavas slepkavības 2018.gadā.

Kucjaka izmeklēšanas tēmu vidū bija arī darījums, kas noslēgts starp Slovākijas valdību un valsts lielāko privāto apsardzes firmu, kuras īpašnieks ir kāds Gāšpāra radinieks.

Pēc slepkavības krita premjerministra Roberta Fico valdība un tika sākta vērienīga izmeklēšana par korupciju krimināljustīcijas sistēmas vadībā.

Patlabanējais valdības vadītājs Igors Matovičs aizdomās turamos raksturoja kā Fico un viņa amata pēcteča Petera Pellegrini draugus.

"Mēs darīsim visu iespējamo, lai gādātu, lai laiki, kad mafija pārvalda valsti, nekad neatgrieztos," sociālajā tīklā "Facebook" solīja premjers.

Martā Slovākijā tika aizturēti 13 tiesneši, arī bijusī Tieslietu ministrijas valsts sekretāre Monika Jankovska.

Viņa tiek turēta aizdomās, ka manipulējusi ar tiesas prāvām par labu miljonāram Marianam Kočneram, kas bieži ticis apsūdzēts tiesnešu un prokuroru kukuļošanā.

Kočners arī tika apsūdzēts Kucjaka slepkavības pasūtīšanā, tomēr tiesa septembrī viņa vainu neatzina.

Prokurori solījuši spriedumu pārsūdzēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu