Durbes novadā uzsāk administratīvo procesu pret divu mazu bērnu vecākiem pamatīgā dzērumā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu pret divu mazu bērnu vecākiem Durbes novadā par aprūpes pienākumu nepildīšanu, jo abi savas atvases "pieskatījuši" pamatīgā dzērumā.   

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas saņēma informāciju par to, ka Durbes novadā, kādā īpašumā iedzērušu vecāku aprūpē atrodas divi mazi bērni.

Likumsargi notikuma vietā konstatēja, ka vecāki atradušies 2,92 un 2,25 promiļu reibumā.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Svētdien, 1.novembrī, Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Durbes novadā kādā īpašumā vecāki nepilda bērnu aprūpes pienākumus. Likumsargiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka mājās atrodas divi mazgadīgi bērni, savukārt visi pieaugušie ir stiprā alkohola reibumā.

Policijā norāda, ka

runāt ar bērnu māti nebija iespējams, jo viņa nesaprata nedz lietas apstākļus, nedz arī notiekošā nopietnību.

Veicot alkohola pārbaudi tika konstatēts, ka sieviete atradusies ir 2,92 promiļu reibumā. Savukārt viņas dzīvesbiedra un bērnu tēva izelpā tika konstatētas 2,25 promiles alkohola. Vīrietis saprata lietas nopietnību, nožēloja izdarīto un sazinājās ar savu radinieci, kura piekrita, ka bērni tiek nogādāti viņai, kamēr vecāki nav spējīgi pildīt bērnu aprūpes pienākumus.

Šādās situācijās vienmēr tiek vērtēti arī dzīves apstākļi – šajā gadījumā,

apsekojot dzīvesvietu konstatēts, ka dzīves apstākļi ir ļoti labi un bērniem ir nodrošināts viss nepieciešamais.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī par notikušo ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola ietekmē, kas var ierobežot spējas nodrošināt bērna drošību un aizsardzību no iespējamiem bērna dzīvības un veselības apdraudējumiem, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu