"Hanzas perona" direktore: Publisko pasākumu aizliegums būs vēl viens trieciens (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Koncerts pirmajā rindā "Hanzas peronā": Vladislavs Nastavševs
Koncerts pirmajā rindā "Hanzas peronā": Vladislavs Nastavševs Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu noteiktais aizliegums rīkot publiskos pasākumus būs trieciena turpinājums izklaides un kultūras nozarei, pauda kultūrtelpas "Hanzas perons" direktore Ieva Irbina, kura par šo ziņu tikko uzzinājusi no plašsaziņas līdzekļiem.

Viņa uzsvēra, ka tas būt trieciena turpinājums, ņemot vērā, ka aizvadīto desmit mēnešu laikā nozare pilnā režīmā strādājusi tikai janvārī un februārī. Arī pēc cilvēku pulcēšanās ierobežojumu mīkstināšanas izklaides un kultūras nozare strādājusi ar ļoti samazinātu jaudu - aptuveni 45% apmērā.

"Vēl uz četrām nedēļām aizliegt jebkādu iespēju rīkot pasākumus ir nopietns un kritisks brīdis. Patlaban vēl neesmu iepazinusies, vai valdība līdz ar aizliegumiem ir lēmusi arī par ekonomisko atbalstu. No valdības puses iepriekš bija pausts, ka aizliegumiem jānāk kopā ar atbalsta mehānismiem," pauda Irbina, paužot cerību, ka tādi ir paredzēti un valdība par tādiem šodien vēl ziņos.

Runājot par to, cik pasākumus ārkārtējās situācijas dēļ "Hanzas peronam" nāksies atcelt, Irbina norādīja, ka bija izziņoti astoņi pasākumi, decembra sākumam bija sagatavoti vēl seši pasākumi, kuri gaidīja savu izziņošanas brīdi, tāpat bija paredzēts pasākums ārtelpās pie kultūrtelpas.

Foto: Koncerts pirmajā rindā "Hanzas peronā": Vladislavs Nastavševs.

"Nozare emocionāli bija gatava tam, ka ārkārtējo situāciju izsludinās. Redzot, kā pieaug ar Covid-19 saslimušo skaits, tas bija skaidrs. Jautājums bija tikai par to, kad tas notiks. Tomēr es atkārtoti vēlos uzsvērt - nozare cer, ka līdz ar aizliegumiem nāks arī ekonomiskais atbalsts," akcentēja "Hanzas perons" direktore.

Tāpat viņa pavēstīja, ka, balstoties uz biļešu tirgotāju sniegtajiem datiem, un tāpēc, ka augustā bija atļauts rīkot pasākumus ar līdz 1000 cilvēkiem iekštelpās un līdz 3000 - ārtelpās, nozare bija sākusi atgūt iepriekšējo gadu inerci pasākumu skaita ziņā, bet ne pārdoto biļešu apjomā.

"Kapacitāte sasniedza aptuveni 35%. Brīdī, kad bijām sākuši strādāt, oktobrī noteikumi faktiski tika mainīti trīs reizes. Mēs nedzīvojam ilūziju pasaulē un sapratām, ka ārkārtējo situāciju izsludinās,"

uzsvēra Irbina.

Jau rakstījts, ka no pirmdienas, 9. novembra, būs atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi klātienē, izņemot sapulces, gājienus un piketus, kuros varēs piedalīties ne vairāk kā 50 cilvēki, nosaka valdības šodien pieņemtais lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Covid-19 izplatības ierobežošanai. Lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu piektdien pieņēma valdība un Krīzes vadības padome. Ārkārtējā situācija stāsies spēkā 9. novembrī un ilgs līdz 6.decembrim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu