Puntulis: Neviens saglābts koncerts nedrīkst būt kaut vienas cilvēka dzīvības cenā (4)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Neviens no ierobežojumiem paglābts koncerts vai izrāde nedrīkst būt kaut vienas cilvēka dzīvības cenā, uzskata kultūras ministrs Nauris Puntulis. Viņš pēc piektdien notikušās valdības ārkārtas sēdes uzsvēra, ka faktiski ārkārtējā situācija Covd-19 izplatības dēļ Latvijā jau ir, savukārt valdībai atlika šo jautājumu nokārtot juridiski.

"Valstī atrodamies starp trim lielumiem - pandēmija, ekonomika un sabiedrības garīgā veselība, pēdējiem diviem nenodarot pāri. Līdz šim kultūras vietas nav bijuši lielākie saslimšanas avoti, taču tagad vairs nevaram garantēt, ka nebūtu citādi. Neviens saglābts koncerts vai izrāde nedrīkst būt kaut vienas cilvēka dzīvības cenā," uzsvēra ministrs.

Viņš akcentēja, ka ārkārtējās situācijas laikā iedzīvotājiem pieejamas kultūrvietas, muzeji, bibliotēkas, grāmatnīcas, kur varēs gūt kultūras un mākslas klātbūtni bez pulcēšanās.

Kā ziņots, ārkārtējās situācijas laikā Latvijā būs aizliegti visi amatieru sporta pasākumi, kā arī būtiski ierobežots kultūras vietu darbs, šodien ārkārtas sēdē nolēma Ministru kabinets. Kultūrvietās, izstāžu norises vietās, sporta, reliģiskās darbības veikšanas vietās darbu drīkstēs uzsākt ne agrāk kā plkst.6 un tā būs jābeidz ne vēlāk kā plkst.20, izņemot sporta centrus, kas varēs darboties līdz plkst.22.

Kultūrvietās un izstāžu norises vietās iekštelpās un ārtelpās, ja tajās netiek organizēts pasākums, tāpat jānodrošina, ka attiecīgajā vietā vienlaikus atrodas ne vairāk kā 50% no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj apmeklētājiem pieejamā telpu platība un infrastruktūra, apmeklētāji ierodas tikai individuāli, izņemot vienas mājsaimniecības locekļus, kā arī notiek apmeklētāju vienvirziena plūsma.

Amatiermākslas kolektīviem, tajā skaitā koriem, orķestriem, tautas mūzikas ansambļiem, deju kolektīviem un citiem tautas mākslas kolektīviem, mēģinājumus drīkstēs īstenot tikai attālināti, savukārt mēģinājumu klātienē atļauts īstenot tikai individuāli vai personām, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā.

Uz ārkārtējās situācijas laiku tiks pārtraukta bērnu nometņu darbība, kā arī atcelti un aizliegti visi sporta pasākumi, izņemot starptautisko olimpisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās sporta sacensības pieaugušo izlašu sportistiem, ja tās norisinās bez skatītājiem, kā arī komandu sporta spēļu starptautiskās un augstāko līgu sporta sacensības, kurās piedalās tikai pilngadīgi profesionāli sportisti, ja tās norisinās bez skatītājiem.

Covid-19 ierobežošanai no pirmdienas, 9. novembra, līdz 6. decembrim Latvijā izsludinās ārkārtējo situāciju.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu