Baltkrievi nepadodas; svētdien notikušajos protestos aizturēti 700 cilvēki (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien Baltkrievijā notiekošajos protestos aizturēti vairāk nekā 700 cilvēki, liecina cilvēktiesību aizstāvības organizācijas "Vjasna" jaunākās aplēses. 

Lielākā daļa cilvēku aizturēta valsts galvaspilsētā Minskā, kur policija izgaiņāja pret Aleksandra Lukašenko režīmu vērstu protesta akciju "Tautas pašpārvaldes gājiens". Protestētāji aizturēti arī Gomeļā, Vitebskā, Žolbinā, Bobruiskā un Ļahavičos. 

Starp Minskā aizturētajiem ir vairāku mediju žurnālisti, aktieris Aleksandrs Ždanovičs, sportisti Andrejs Kravčenko un Ivans Gaņins, kā arī skaistumkonkursa “Miss Baltkrievija 2008” uzvarētāja Olga Hižinikova. 

Pirms akcijas Minskas centrā tika ievesta bruņutehnika, ūdensmetēji, džipi un norobežojuma žogi, kā arī izvietots liels skaits drošībnieku. 

Mediji arī vēsta, ka protesta akcijas laikā Minskā bijis dzirdams troksnis, kas līdzīgs šāvieniem. 

Kā ziņots, Baltkrievijā kopš 9.augusta turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. 

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. 

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis. 

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu