PTAC vērsies Valsts policijā par internetveikala "mercato.lv" īpašnieka iespējamām krāpnieciskām darbībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PTAC

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) vērsies Valsts policijā par internetveikala "mercato.lv" īpašnieka SIA "Nivetap" iespējamām krāpnieciskām darbībām, pavēstīja PTAC pārstāve Sanita Gertmane.

Viņa arī norādīja, ka PTAC ir saņēmis no Valsts policijas informāciju par kriminālprocesa ierosināšanu.

Gertmane minēja, ka ir pieaudzis patērētāju iesniegto sūdzību skaits par internetveikalu www.mercato.lv, kas nepiegādā pasūtītās preces, izvairās no saziņas ar patērētājiem saistībā ar noslēgto līgumu neizpildi un neatmaksā patērētāju veikto samaksu par precēm, kuras viņiem nav piegādātas. Kopumā PTAC saņēmis 54 sūdzības par "mercato.lv".

"Bieži vien komersants nav sasniedzams vispār - uz telefona zvaniem un e-pasta vēstulēm komersants neatbild. Minētais komersants izvairās no saziņas arī ar PTAC, neatbildot uz iestādes pieprasījumiem sniegt paskaidrojumus," atzīmēja Gertmane.

PTAC, saskatot noziedzīga nodarījuma pazīmes "Nivetap" rīcībā, un nolūkā aizsargāt patērētājus un nodrošināt kaitējuma atlīdzināšanu, kā arī novērst un atklāt krimināla rakstura apdraudējumus, vērsies Valsts policijā, jo ar PTAC kompetencei atbilstošiem tiesiskiem līdzekļiem patērētāju tiesību aizsargāšana pret noziedzīgiem nodarījumiem un noziedzīga nodarījuma rezultātā nodarītā kaitējuma atlīdzināšanas nodrošināšana nav iespējama. 

PTAC aicina patērētājus, kuriem ar "Nivetap" prettiesiskām darbībām ir nodarīti zaudējumi - pasūtījums nav izpildīts, tā pirkuma maksa nav atmaksāta un pārdevējs izvairās no saziņas un iebildumu risināšanas -, vērsties ar oficiālu iesniegumu Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Brasas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļā un tajā lūgt atzīt sevi par cietušo un pieprasīt nodarītā kaitējuma kompensāciju.

Gertmane pauda, ka, saņemot informāciju par problēmām, ar ko saskaras patērētāji, PTAC īsteno preventīvos uzraudzības pasākumus attiecībā uz internetveikaliem. Lai pasargātu no iespējamas jaunu patērētāju pievilināšanas minētajā internetveikalā, "mercato.lv", ir panākta attiecīgās vietnes izslēgšana no salīdzināšanas portāliem: "kurpirkt.lv", "gudriem.lv" un "salīdzini.lv".

PTAC aicina pirms iepirkšanās internetveikalos izlasīt citu pircēju atsauksmes un citu pārdevēja tirgus reputāciju raksturojošu informāciju. Preču piedāvājumi, kuriem ir īpaši zema cena, ne vienmēr tiek izmantoti godīgos nolūkos un var būt maldinoši. Īpaši gadījumos, ja iegādājamo preču vērtība ir salīdzinoši augsta, ieteicams izvēlēties komersantus, kuri ļauj veikt apmaksu preces saņemšanas brīdī vai ar maksājuma karti, kas sniedz papildu drošību ļaunprātīgu pārdevēju gadījumā.

Kompānija "Nivetap" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Gints Drāznieks. Kompānijas finanšu pārskats par darbību 2019.gadā nav iesniegts. Šogad 26.oktobrī kompānijai bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds 64 224 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu