VDD izbeidzis visus četrus kriminālprocesus par iespējamām nelikumībām Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) izbeidzis visus četrus kriminālprocesus par iespējamām nelikumībām Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās.

Ņemot vērā, ka ar 14.septembra Administratīvās apgabaltiesas spriedumu neapzīmogotās un nekorekti apzīmogotās vēlēšanu aploksnes atzītas par derīgām un tajās esošās balsis pieskaitītas kopējiem vēlēšanu rezultātiem, vēlētājiem tika atjaunotas viņu konstitucionālās tiesības piedalīties Rīgas domes vēlēšanās, skaidroja VDD.

Ņemot vērā, ka tiesas sprieduma rezultātā novērstas iespējamās kaitīgās sekas, VDD izbeidza trīs saistībā ar neapzīmogotajām un nekorekti apzīmogotajām aploksnēm sāktos kriminālprocesus noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ.

Arī no Valsts policijas pārņemtais kriminālprocess par iespējamu kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības izbeigts, jo izmeklēšanas gaitā netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Jau ziņots, ka VDD atbilstoši savai kompetencei veica informācijas pārbaudi saistībā ar neapzīmogotajām un nekorekti apzīmogotajām vēlēšanu aploksnēm atsevišķos iecirkņos.

Ņemot vērā, ka turpmāka apstākļu noskaidrošana bija iespējama tikai ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm, VDD sāka trīs kriminālprocesus. Kriminālprocesi bija sākti saskaņā ar Krimināllikuma pantu par valsts amatpersonas bezdarbību.

Papildus VDD pārņēma lietvedību vienā Valsts policijas sāktā kriminālprocesā saistībā ar aizdomām par iespējamu kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības. LETA jau rakstīja, ka Valsts policijas vēlēšanu dienā ierosināja minēto kriminālprocesu, jo kādas sievietes paraksts par dalību vēlēšanās bija jau reģistrēts citā vēlēšanu dienā.

Tāpat ziņots, ka vairākas partijas tiesā iesniedza sūdzības saistībā ar vēlēšanu rezultātiem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu