Muita liedz ievest 1,02 miljonus kontrabandas cigarešu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa 1 017 000 cigarešu jeb 50 850 paciņu kontrabandu. 

Cigaretes bija noslēptas divās kravas automašīnās speciāli izveidotās slēptuvēs, kā arī vilcienos ar dzelzsbetona plākšņu un šķeldas kravām un vagonu konstrukcijās.

Svētdien, 8.novembrī, Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonām, veicot no Baltkrievijas iebraukušā kravas vilciena skenēto attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētām precēm vagonos ar dzelzsbetona plākšņu kravu. Kravas kontrole tika veikta Daugavpils preču stacijā. Uzkāpjot uz vagona, muitnieki konstatēja, ka starp dzelzsbetona plāksnēm paslēptas garenas koka kastes. Tajās atradās cigaretes "NZ", kopā 29 880 cigaretes jeb 1494 paciņas.

Sestdien, 7.novembrī, Silenes MKP muitas amatpersonas atklāja lielu daudzumu kontrabandas cigarešu no Baltkrievijas iebraukušā automašīnā ar zāģmateriālu kravu. Kontrolē piedalījās muitas kinologs ar tabakas meklēšanas darba suni, kas palīdzēja atklāt slēptuvi piekabes grīdas konstrukcijā. Tajā bija noslēptas cigaretes "Winston" un "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Kopumā slēptuvē atradās 101 520 cigaretes jeb 5076 paciņas.

Piektdien, 6.novembrī, skenēšanas attēlu analīzes rezultātā Indras MKP muitas amatpersonas atklāja, ka trīs vagonos šķeldas kravās ir noslēptas 74 kastes ar kontrabandas cigaretēm. Tajās atrādās 740 000 cigaretes jeb 37 000 paciņas "Premjer" un "NZ".

Savukārt 2.novembrī Silenes MKP amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas transportlīdzekļa skenēšanu un padziļināto kontroli, atklāja refrižeratora tipa puspiekabē speciāli izveidotu kontrabandas preču slēptuvi. Kontroles rezultātā tika izņemtas 95 600 cigaretes jeb 4780 paciņas cigarešu "Camel", "NZ", "Minsk" un "Queen" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tāpat 1.novembrī Daugavpils preču stacijā, veicot muitas kontroli, vagona konstrukcijas elementos tika atklāta kontrabandas cigarešu slēptuve, kurā atradās 50 000 "NZ" markas cigarešu.

Valsts budžetā nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 162 000 eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu