Baltkrievija izraida divus britu diplomātus (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Baltkrievija par personām "non grata" pasludinājusi divus britu diplomātus, ārlietu resoram viņiem pārmetot darbības, kas nav savietojamas ar diplomātu statusu, pirmdien vēsta telekanāls ONT.

Britu diplomāti vērojuši protesta akciju gaitu Minskā, norāda telekanāls. Izraidīti tiek militārais atašejs Timotijs Vaits-Boikots un vēstnieka vietniece Lisa Tamvuda.

Atbilstoši Baltkrievijas tiesībsargājošo struktūru informācijai, diplomāti protestu gaitā vākuši informāciju par iekšpolitisko situāciju, ziņu pārraides sižetā par diplomātu izraidīšanu norādīja telekanāla korespondents.

Baltkrievijas Ārlietu ministrija 8.novembrī pieņēmusi lēmumu pasludināt par personām "non grata" divus Lielbritānijas un Ziemeļīrijas vēstniecības Baltkrievijā diplomātus, ņemot vērā darbību, kas nav savietojama ar diplomāta statusu, kā arī atrašanās mērķiem Baltkrievijā, pavēstīja Baltkrievijas ārlietu resora oficiālais pārstāvis Anatolijs Glazs.

Baltkrievijā kopš 9.augusta turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāk nekā 13 000 cilvēku, bet vairāki simti ievainoti. Lielākās protesta akcijas notiek svētdienās.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu