Itālijas reģionos tiks noteikti stingrāki Covid-19 ierobežojumi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vairākos Itālijas reģionos no trešdienas tiks ieviesti stingrāki ierobežojumi, valstij mēģinot iegrožot jaunā koronavīrusa pandēmiju.

"Epidemioloģiskā situācija mūsu valstī turpina pasliktināties," videopaziņojumā atzina Veselības ministrijas augsta amatpersona Džovanni Reca.

Viņš sacīja, ka šāda situācija ir labs iemesls noteikt stingrākus ierobežojumus, "sevišķi vissmagāk skartajos rajonos".

Trentīno-Alto Adidžes reģiona Bolcāno province no trešdienas tiks pasludināta par "sarkano zonu" ar stingru karantīnas režīmu. Par "sarkanajām zonām" jau iepriekš tika pasludināti Lombardijas, Pjemontas un Valle d'Aostas reģioni valsts ziemeļos un Kalabrijas reģions dienvidos.

Ligūrijas, Toskānas, Abruco, Umbrijas un Bazilikatas reģioni trešdien tiks pasludināti par "oranžajām zonām". Tajos tiks noteikti papildus ierobežojumi ceļošanai un tiks slēgti bāri un restorāni, bet veikali turpinās darboties. 

"Oranžo zonu" kategorijā jau iepriekš tika iekļauti Sicīlijas un Apūlijas reģioni.

Itālijas teritorija šomēnes tika sadalīta trīs zonās - augsta riska jeb "sarkanajās zonās", vidēji augsta riska jeb "oranžajās zonās" un mērena riska jeb "dzeltenajās zonās", cita starpā arī ņemot vērā to, cik ātri izplatās vīruss un kāds ir pieejamo gultus skaits slimnīcās.

Centienos apturēt Covid-19 izplatību visā Itālijā ir ieviesta komandantstunda, bet "sarkanajās zonās" arī slēgti veikali un iedzīvotājiem noteikti stingri pārvietošanās ierobežojumi.

Relatīvi mazinficētajās "dzeltenajās zonās" ir spēkā visā valstī noteiktie ierobežojumi, tai skaitā komandantstunda, ir slēgti muzeji, bet vidusskolas un augstskolas pārgājušas uz tālmācību internetā.

Valdība ir pieņēmusi pa zonām diferencētu ierobežojumu režīmu, lai izvairītos no valsts mēroga karantīnas, kas nodarītu lielāku postu ekonomikai. Jaunie ierobežojumi tika ieviesti pagājušajā nedēļā un būs spēkā līdz 3.decembrim.

Pirmdien Itālijā tika reģistrēts 25 271 jauns inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu un 356 jauni nāves gadījumi. Pagājušo sestdien jauno inficēšanās gadījumu skaits bija rekordliels - apmēram 40 000. 

Kopš pandēmijas sākuma Itālijā reģistrēti 960 373 inficēšanās gadījumi un 41 750 nāves gadījumi.

Foto: Eiropa kā viena liela spoku pilsēta jeb Covid-19 otrais vilnis uzņem apgriezienus

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu