Noteikti sabiedriskā transporta pakalpojumu konkursa uzvarētāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu līdz 2021.decembrim noteikti uzvarētāji visās 23 maršrutu tīkla daļās, informēja Autotransporta direkcijā. 

 

Kopumā šajā konkursā saņemti 32 piedāvājumi, ko iesniedza 18 uzņēmumi.

Maršrutu tīkla daļā "Austrumi" par uzvarētāju atzīta SIA "Norma-A", tīkla daļā "Bauska" - SIA "Aips", tīkla daļā "Centrs-1" - AS "Nordeka", tīkla daļā "Centrs-2" - "Norma-A", tīkla daļā "Cēsis" - AS "Cata", tīkla daļā "Daugavpils, Krāslava" - SIA "Daugavpils autobusu parks" un "Nordeka", tīkla daļā "Dienvidrietumi" - SIA "Sabiedriskais autobuss", AS "Liepājas autobusu parks" un "Nordeka", tīkla daļā "Dobele" - SIA "Dobeles autobusu parks", tīkla daļā "Gulbene, Alūksne, Balvi" - "Sabiedriskais autobuss" un "Gulbenes autobuss", bet tīkla daļā "Jelgava" - "Sabiedriskais autobuss".

Maršrutu tīkla daļā "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni" par uzvarētāju atzīta SIA "Jēkabpils autobusu parks", tīkla daļā "Liepāja" - "Liepājas autobusu parks" un "Nordeka", tīkla daļā "Limbaži, Sigulda" - "Cata", tīkla daļā "Madona" - SIA "Madonas ceļu būves SIA" un "Ceļavējš", tīkla daļā "Ogre, Aizkraukle" - "Cata", tīkla daļā "Pierīga (kreisais krasts)" - "Sabiedriskais autobuss", "Liepājas autobusu parks" un "Nordeka", tīkla daļā "Pierīga (labais krasts)" - "Sabiedriskais autobuss" un "Galss Buss", tīkla daļā "Rēzekne, Ludza" - AS "Rēzeknes autobusu parks" un SIA "Ludzas autotransporta uzņēmums", tīkla daļā "Saldus, Kuldīga" - SIA "Tukuma auto", tīkla daļā "Talsi" - AS "Talsu autotransports", tīkla daļā "Tukums" - SIA "Tukuma auto", tīkla daļā "Valmiera, Valka, Smiltene" - SIA "VTU Valmiera", bet tīkla daļā "Ventspils" - SIA "Ventspils reiss".

Gadījumā, ja konkursa rezultāti tiks pārsūdzēti Iepirkumu uzraudzības birojā, paildzinot konkursa procedūru, tādējādi, iespējams, apdraudot sabiedriskā transporta pakalpojuma sākšanu plānotajā termiņā, Autotransporta direkcija sāks sarunu procedūru ar pārvadātājiem, kas konkrēto maršrutu tīkla daļu apkalpo jau šobrīd.

Ņemot vērā, ka ar konkursa uzvarētājiem tiks slēgts īstermiņa līgums, noteiktās kvalitātes prasības ir tādas, ko pārvadātāji nodrošina jau šobrīd un kuru izpildei papildu investīcijas nav nepieciešamas. Noteikts, ka temperatūrai autobusa salonā jābūt robežās no plus 16 līdz plus 24 grādiem atbilstoši sezonai, kā arī 10% autobusu jābūt pielāgotiem personu ar funkcionāliem traucējumiem pārvadāšanai. 

Starppilsētu maršrutos autobusu vidējais vecums nedrīkstēs būt lielāks par 10 gadiem, kā arī jābūt nodrošinātai iespējai autobusā iegādāties biļeti, maksājot ar bezkontakta norēķinu karti. Savukārt vietējās nozīmes maršrutos autobusu vidējais vecums nevarēs būt vairāk par 20 gadiem, bet katra atsevišķa autobusa vecuma nevarēs pārsniegt 25 gadus.

Šajā konkursā aizvien tiks atsevišķi izdalīti vietējās nozīmes un starppilsētu maršruti. Kopējais maršrutu tīkla apjoms ir 62,2 miljoni kilometru.

Iepirkumu uzraudzības birojs iepriekš noraidījis visas sūdzības, kuras iesniegtas par šo iepirkumu.

Autotransporta direkcija šogad 14.augustā izsludināja konkursu par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu ar autobusiem reģionālajā maršrutu tīklā līdz 2021.gada decembrim. Ar šo konkursu iecerēts nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktību laika periodā, kad esošajiem līgumiem būs beidzies termiņš, bet jaunie līgumi par pakalpojuma nodrošināšanu nākamos desmit gadus ar konkursa uzvarētājiem vēl nebūs stājušies spēkā.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu