MotoGP braucējam Jannonem četru gadu diskvalifikācija

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrea Jannone
Andrea Jannone Foto: AP/Scanpix

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) piespriedusi motošosejas braucējam Andream Jannonem četru gadu diskvalifikāciju, ziņo CAS.

Jannones nodotajās analīzēs, kas veiktas pagājušā gada novembrī Malaizijas "Grand Prix" laikā, tika atrasts anaboliskais steroīds drostanolons. Viņš diskvalificēts no sezonas pēdējiem diviem posmiem, kuros gan itālis izstājās.

Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) pavasarī Jannonem par aizliegto vielu lietošanu piesprieda 18 mēnešu diskvalifikācija. Šis sods bija spēkā līdz nākamā gada 16.jūnijam.

Jūnija Jannone CAS apstrīdēja viņam piespriesto diskvalifikāciju, kamēr Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) pieprasīja sodu palielināt uz četriem gadiem. Jannone apgalvoja, ka aizliegtā viela viņa organismā nonākusi caur gaļu, taču CAS norāda, ka motosportists nevienā brīdī nav norādījis, kas tā bijusi par gaļu un no kurienes bija tās izcelsme.

CAS komisija izsecinājusi, ka nedz Jannone, nedz eksperti nevar pierādīt, ka drostanolons viņa organismā nonāca uzturā lietojot gaļu, tādējādi nevar pierādīt, ka viņš aizliegto vielu uzņēmis netīši. 

Otrdien CAS paziņoja, ka Jannones apelācija ir noraidīta, turklāt piesprieda viņam četru gadu diskvalifikāciju, kas stājusies spēkā ar 2019.gada 17.decembri. Šis lēmums 31 gadu vecajam Jannonem, visticamāk, nozīmē karjeras beigas. 

Jannone, kuram ar "Aprilia" komandu līgums bija līdz šī gada beigām, 2019.gada sezonā "MotoGP" klasē ieņēma 16.vietu. Prestižākajā klasē viņš aizvadījis septiņas sezonas, labāko rezultātu sasniedzot 2015.gadā, kad kopvērtējumā tika izcīnīta piektā pozīcija. Savu vienīgo uzvaru "MotoGP" klasē viņš svinēja 2016.gadā Austrijā.

Pirms debijas "MotoGP" Jannone trīs sezonas pēc kārtas bija trešais "Moto2" klasē, bet vēl pirms tam startēja 125 kubikcentimetru klasē.

Jannone motošosejas pasaules čempionātā ir pirmais pieķertais sportists kopš 2012.gada, kad par metilheksānamīna lietošanu "iekrita" "Moto2" austrāliešu braucējs Entonijs Vests.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu