Divi Škoda Superb, divas dažādas misijas (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Šajā TV Auto ziņu izlaidumā - divas lielas škodas, un tās abas patērē benzīnu - tiesa gan, katra savā veidā. Viens Superb to braši iesūc divlitru turbomotorā, kura jauda ir 272 zirgspēki. Otrs turpretim spēj kā kamielis ilgu laiku vispār iztikt bez dzeršanas.

Škoda Superb Scout

Superb Scout ir viena no tām komplektācijām, kur no Škoda markas automašīnas neko vairāk arī nevar prasīt. Te ir jaudīgākais benzīna motors, attiecīgi arī pilnpiedziņa, bez kuras paaugstinātu Superb pirkt laikam nebūtu jēgas. Kopā ar papildaprīkojumu šīs automašīnas cena pārsniedz 46 000 eiro.

Pat ja iztiktu bez ekstrām, Scout tik un tā paliktu visdārgākais Superb tā vienkāršā iemesla dēļ, ka rūpnīca tam nemaz nav paredzējusi mazākus motorus un priekšpiedziņu. Vienīgā alternatīva - gandrīz 200 "zirgu" dīzelis, kas jau startā ir 3000 eiro dārgāks. Nu nē, tad jau labāk braukt ar benzīnu! Vai - benzīnu un elektrību...Un te nonākam pie otra Suberb.

Škoda Superb iV

Škoda Superb iV ir ne vien automašīna, bet arī misija. Tās uzdevums ir parādīt, ka lielam plug-in hibrīdam nav obligāti jābūt astronomiski dārgam. Kopā ar papildaprīkojumu šī automašīna maksā nedaudz vairāk par 34 000 eiro.

Šķiet tā kā par daudz automašīnai ar nieka 1,4 turbomotoru? Pielieciet klāt elektromotoru un prāvu gaitas akumulatoru. Ja tas ir pilns, šāds Superb bez benzīna var veikt vismaz 50 kilometrus.

Kā, neieskatoties dokumentos, var zināt, ka esat iekāpuši elektrificētā škodā? Nospiediet starta pogu. Uz vietas stāvot, neieslēgies benzīna motors, jo automašīnas vienmēr izkustēsies ar elektromotoru, pat ja baterija būs pilnīgi tukša.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Ieteikums, lai no Škoda Superb iV vispār būtu jēga, - baterija jātur pilna. Tas prasa vismaz 3,5 stundas brīva laika, lādējot ar Wallbox, un piecas no sadzīves tīkla, jo ātrās uzlādes iespējas plug-in hibrīdam nav. Toties vidējais patēriņš ir fantastiski zems - litrs līdz divi uz 100 km. 218 zirgspēku jauda un dažādi braukšanas režīmi kompensē par 300 kg lielāku svaru. Pie tam smags atsvars bagāžniekā ne vienmēr ir trūkums.

Klusums, viegla gaita, kā tādam mākonītim. Tas ir tas, kas raksturo Škoda Superb iV. Mašīna ir ne tikai progresīva, bet arī ārkārtīgi komfortabla. Tas ir labākais, ko no šīs mašīnas var dabūt. Vēl arī CO2 izmeši. Pēc tā parametra šīs Superb ir 10 gadus priekšā tam otram.

Superb Scout ir spilgts piemērs tam, kā jauda, pilnpiedziņa un ekstras nepieciešamas nevis lai "zīmētos", bet gan lai neuzkrītoši iemantotu tādu pievienoto vērtību, kādas citiem šādas markas spēkratiem varbūt trūkst.

Bet tagad galvenais jautājums - vai tik lielā un komfortablā tālšāvēju automašīnā kā Superb patiešām var iztikt bez tik patīkamā dīzeļa griezes momenta un iedzimtā ekonomiskuma?

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Verdikts

Būtībā jau var. Tomēr šķiet, ka tādai škodu škodai kā Superb Scout piemērotākais tomēr būtu dīzeļdzinējs. Starp citu, te patēriņš ar visiem 272 zirgspēkiem nemaz nav tik liels; ir cilvēki, kas spēj braukt ar 7 litriem uz 100 km. Kas attiecas uz Superb iV - ar šo automašīnu ir jāiemācās braukt, to pareizi lietot, lai gūtu maksimālu labumu. Tad iV gan var pilnībā aizstāt dīzeli.

Škoda Superb iV

+ ievērojama elektriskā sniedzamība

+ ļoti maiga gaita

+ konkurētspējīga cena

- palielināts svars

- nav ātrās uzlādes

- atmaksājas pilnībā uzlādēts

Dzinējs: 1395 ccm, R4 turbo PHEV

Jauda: 218 ZS

Paātrinājums: 7,7 s

Patēriņš: 1,1 - 1,9

CO2: 25 - 42

Cena: no 31 800 eiro

Škoda Superb Scout 2.0 TSI DSG 4x4

+ paplašinātas dinamiskās iespējas

+ noformējums un aprīkojums

+ augstvērtīgs gaitas komforts

- kavēta "kickdown" reakcija

- uzkrītošs riepu troksnis

- iespaidīga cena

Dzinējs: 1984 ccm, R4 turbo

Jauda: 272 ZS

Paātrinājums: 5,7 s

Patēriņš: 7,3 - 9*

CO2: 182

Cena: no 37 400 eiro

*) testa patēriņš

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu