Austrijas kanclers aicina Eiropu ierobežot bijušo "Islāma valsts" kaujinieku tiesības (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Islāma valsts".
"Islāma valsts". Foto: SIPA/Scanpix

Tūkstošiem islāmistu kaujinieku, kas atgriezušies Eiropas Savienībā (ES), rada nopietnus terorisma draudus, otrdien brīdināja Austrijas kanclers Sebastiāns Kurcs, aicinot pret šādiem cilvēkiem vērst lielāku tiesisko spiedienu.

"Viņi ir tikšķošas bumbas ar pulksteņa mehānismu," pēc sarunām par terorisma draudiem ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, Vācijas kancleri Angelu Merkeli un citiem Eiropas līderiem sacīja Kurcs.

"Ja mēs gribam aizsargāt ikviena brīvību, mums ir jāierobežo šo cilvēku brīvība," viņš sacīja, norādot, ka nākamo gadu laikā ES valstīs no cietumiem tiks atbrīvoti daudzi bijušie džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki.

Terorists, kas pagājušajā nedēļā Vīnes centrā nošāva četrus cilvēkus un vairāk nekā 20 ievainoja, savulaik mēģināja pievienoties "Islāma valstij" Sīrijā.

"Islāma valsts" vēl salīdzinoši nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

"Islāma valsts" cenšas nostiprināties Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu