Pabriks: Pēc vēlēšanām ASV ārpolitikas prioritātes būtiski nemainīsies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Artis Pabriks.
Artis Pabriks. Foto: Latvijas armija

Pēc prezidenta vēlēšanām ASV ārpolitikas prioritātes būtiski nemainīsies un tās joprojām būs Eiropa, Āzija un Tuvie austrumi, šorīt intervijā Latvijas Radio prognozēja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Latvijas politiķis uzsvēra, ka ASV ir spēcīgākais Latvijas divpusējais partneris, kas spēj un ir gatavs palīdzēt, "ja mēs nonāktu ļoti sarežģītā situācijā".

Pabrika skatījumā,

Latvijas galvenā vēlme ir, lai pēc iespējas ātrāk tiek apstiprināts ASV prezidenta vēlēšanu iznākums, jo pašlaik starp Donalda Trampa un Džo Baidena nometnēm vēl turpinās strīdi.

Ministrs pieļāva, ka pēc ASV prezidenta nomaiņas transatlantiskajos sabiedrotajos var iestāties zināms atslābums attiecībā uz prasības ievērošanu par līdzekļu nodrošināšanu aizsardzības jomai, tomēr Pabriks ir pārliecināts, ka arī Baidena vadībā ASV nostāja pret citām NATO valstīm šajā jomā joprojām būs prasīga.

Runājot par Latvijas aizsardzības jomas budžetu, Pabriks vērtēja, ka ar atvēlētajiem līdzekļiem, kas arī nākamgad pieaugs, būs iespējams uzturēt progresu Nacionālo bruņoto spēku attīstībā.

Pabriks stāstīja, ka visos aizsardzības attīstības plānos esot lūdzis maksimāli iesaistīt Latvijas uzņēmējus, kas esot svarīgi arī tāpēc, lai valsts pati spētu sevi nodrošināt, ja pēkšņi apstātos piegādes līnijas.

Politiķa vērtējumā, aizsardzības industrijā, piemēram, droni Latvijā esot starptautiskā līmenī, bet ir arī jomas, kur Latvija nav attīstīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu