Novadu reforma: daļai reorganizējamo pašvaldību darbinieku būs jāpārkvalificējas (6)

Iļja Kozins
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pašvaldību darbiniekiem, kuru novadi tiks reorganizēti administratīvi teritoriālās reformas (ATR) ietvaros, būs vai nu jākļūst par speciālistiem, vai arī jāmeklē cits “dzīves ceļš”. Tā, atbildot uz TVNET jautājumu Latvijas radio raidījumā “Krustpunktā”, paziņoja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (Attīstībai/Par!)

Pūce atgādināja, ka viens no reformas mērķiem esot padarīt pašvaldību sistēmu efektīvāku.

“Situācijā, kad Latvijā sarūk iedzīvotāju skaits, noturēt publiskā sektora nodarbinātību tādā pašā līmenī nav iespējams. Mēs nespēsim to finansēt no nodokļu maksājumiem,” skaidroja ministrs.

Viņš norādīja, ka pašvaldības darbinieku skaita samazinājums pavērs iespējas maksāt lielākas algas palikušajiem darbiniekiem.

“Ne jau darbinieku skaits nodrošina, ka ir labāki vai sliktāki pakalpojumi, bet darbinieku zināšanas un prasmes,” sacīja Pūce.

Vaicāts, cik apmēram pašvaldību darbinieku varētu zaudēt darbu reformas rezultātā, Pūce atbildēja, ka to patlaban nav iespējams prognozēt. Viņš piebilda, ka štatu samazinājums lielākoties attieksies uz vadītājiem.

“Skaidrs, ja apvienojas trīs pašvaldības, tad nav vajadzīgi trīs sociālā dienesta vadītāji, trīs sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāji, trīs juridiskās nodaļas vadītāji vai trīs galvenie grāmatveži,” skaidroja Pūce.

Daļa vadītāju pārkvalificēsies par speciālistiem, bet pārējie atradīs citu ceļu dzīvē, rezumēja ministrs.

Jau ziņots, ka Saeima 11.jūnijā galīgajā lasījumā pieņēma ATR likumu, kas paredz trīskārt samazināt pašvaldību skaitu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu