Rīgas centrā policija dzīvoklī atradusi, visticamāk, piekautu bērnu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgas centrā šonedēļ policija dzīvoklī atradusi, visticamāk, piekautu bērnu,  informēja Rīgas pašvaldības policija.

10.novembra vakarā policija saņēma izsaukumu uz Avotu ielas apkaimi, kur kāda daudzdzīvokļu nama pagalmā norisinoties pamatīgs ģimenes konflikts.

Likumsargi, ierodoties norādītajā pagalmā, sastapa divus vīriešus. Viņi pastāstīja, ka kaimiņos dzīvojošais pāris, kurš iepriekš pagalmā strīdējies, iegājis dzīvoklī, un tur konflikts pāraudzis fiziskā vardarbībā. Viens no aculieciniekiem caur dzīvokļa logu pamanījis, ka vīrietis iesit savai dzīvesbiedrei. Pirms policijas ierašanās viņš paspējis aizbēgt no notikuma vietas.

Policija norādītajā dzīvoklī vienā no istabām sastapa pamatīgi iereibušu sievieti ar aptuveni četrus gadus vecu puisēnu.

Sieviete apliecinājusi, ka notikuma dienā ar dzīvesbiedru svinējusi savu dzimšanas dienu. Abi pieaugušie lietojuši alkoholu, līdz izcēlies strīds.

Policija dzīvoklī arī konstatēja, ka uz grīdas mētājas drēbes, bērna mantas, glāzes un alkohola pudeles. Apskatīts arī ledusskapja saturs, lai pārliecinātos, ka bērnam ir pieejama pārtika.

Policisti, tādu neatrodot, vērsās pie mātes, jautājot, vai bērns notikuma dienā ir pabarots. Iereibusī sieviete skaidroja, ka dēls ēdis mandarīnus. Savukārt, kad policija jautāja par pamata ēdienreizēm, māte apgalvoja, ka kaut kad bērns ēdis arī makaronus.

Nedaudz vēlāk policija ievēroja, ka bērnam uz muguras ir aizdomīgas svītras un zilumi. Pēc policistu aicinājumiem paskaidrot, kā zilumi radušies, sieviete taisnojās, ka par bērna sišanu neko neesot zinājusi. Sieviete skaidroja, ka pie viņas pirms tam ciemojusies arī pašas māte un viņas jaunais draugs, kurš bērnu esot sitis.

Nekavējoties uz notikuma vietu izsaukti mediķi, kuri nolēma bērnu hospitalizēt.

Tikmēr bērna mātei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 2,54 promiļu reibumā.

Saistībā ar vecāku pienākumu nepildīšanu sākts administratīvais process, bet informācija par bērnam nodarītajiem miesas bojājumiem nodota Valsts policijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu