Premjers iesaka skolotājiem nēsāt maskas arī mācībstundu laikā (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Premjers Krišjānis Kariņš aicina pedagogus skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs nēsāt sejas maskas vai vairogus visu laiku. Intervijā ReTV Ziņām viņš norāda – ideja par pedagogu preventīvu testēšanu šobrīd nav realizējama, jo laboratorijās trūkst kapacitātes.

Pedagogi sākumskolās un bērnudārzos ir augstā riska grupā saslimt ar vīrusu, tāpēc Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība aicina meklēt iespēju  pedagogiem preventīvi veikt Covid-19 testus. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ReTV Ziņām stāsta – šādas idejas īstenošanai pietrūkst resursu.

“Pēdējās nedēļās [testēšanas] kapacitāte palielināta no 5000 uz 8000 dienā, lielā mērā sadarbībā ar privātām laboratorijām. Viens [liels] izaicinājums ir laboratorijās apstrādāt paraugus, kuri ienāk, un noņemšanas kapacitāte, cik punktos ņemt testus. SPKC izaicinājums – informēšana par testa rezultātiem. Ļoti svarīgi, ka skolotāji valkā sejas maskas. Ir noteikums, ka tas ir ārpus stundām. Pats personīgi domāju, ka to vajag arī stundās. Ir arī pedagogi, kas ar maziem bērniem strādā, tur nepieciešama pilna sejas mīmika; skolās ir dažāda prakse. Esmu dzirdējis, ka skolā valkā sejas vairogus,” saka Kariņš.

Valdība strādājot tandēmā ar speciālistiem ar mērķi lauzt kontaktu ķēdes. Ja ar ierobežojumiem netiks panākta inficēto cilvēku mazināšanās, tad nav daudz ko vēl varētu ierobežot, atzīst Ministru prezidents. Tomēr – būs vai nebūs vēl stingrāki ierobežojumi, par to varēs lemt pēc pusotras nedēļas: “Ja ierobežojumi sākās 9. novembrī, tad ne ātrāk kā 16. novembrī, un drošāk – pēc 23. novembra.”

Vakar sasniegtais augstais saslimušo cilvēku rādītājs – 453 – ir izskaidrojams ar notikumiem oktobra beigās un novembra sākumā, kad bija skolēnu brīvdienas, tā ReTV Ziņām pauž valdības vadītājs. Plašāka intervija ar premjeru šovakar ReTV Ziņās 19.00 un 21.00.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu