"Tās avārijas jau apnikušas!" Briest pārmaiņas Biķernieku un Lielvārdes ielas krustojumā (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Viens no problemātiskākajiem Rīgā ir Lielvārdes un Biķernieku ielas krustojums. Galvenokārt jau tādēļ, ka, braucot abos virzienos pa Lielvārdes ielu, ir atļauts kreisais pagrieziens. Autovadītāji te bieži vien kļūdās, nesadala brauktuvi, un cieš ne tikai mašīnu bleķi, bet arī paši cilvēki.

Ceļu satiksmes negadījumu statistika rāda, ka šajā krustojumā 2018.gadā notikušas 18 avārijas. No tām deviņās bijuši 12 cietušie. 2019.gadā negadījumu skaits palielinājies līdz 23, savukārt 2020.gadā līdz 6.novembrim notikušas 11 avārijas. 

Ja neskaita faktu, ka šajā satiksmes mezglā regulāra parādība ir sastrēgumi, ko veicina krustojumā sabraukušie un stāvošie auto, visi apstākļi norāda, ka izmaiņas ir nepieciešamas. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Arī satiksmes eksperts Pauls Timrots norāda, ka minētais krustojums sauc pēc pārmaiņām. Viņa skatījumā kreisie pagriezieni šeit vispār ir lieki, jo tuvējā apkaimē ir daudz un plašas iespējas vēlamajā vietā nokļūt pa citiem ceļiem. 

"Būtībā šis krustojums ir pilsētas saimnieku necieņas attieksme pret pilsētas iedzīvotājiem. Viņi ļauj viņiem nosisties, nekādā veidā viņus par to nebrīdinot. Sakārtot to nemaksā nekādus miljonus," pārliecināts ir Pauls Timrots.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs tikmēr norāda, ka satiksmes organizācijas izmaiņas jau ir saplānotas. To rezultātā visiem, kas brauks pa Lielvārdes ielu un vēlēsies nogriezties pa kreisi uz Biķernieku ielu jebkurā virzienā, jārēķinās ar izmaiņām luksoforu signālu plānā. Tiem, kas brauc pa Biķernieku ielu, savukārt kreisie pagriezieni tiks aizliegti, un par jauno braukšanas kārtību vēstīs ceļa horizontālie marķējumi.

Vairāk skaties LTV raidījuma 4. studija sižetā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu