BMW navigācijā var izvēlēties, kurā valstī ietilpst Krima (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW automašīnas priekšējais panelis
BMW automašīnas priekšējais panelis Foto: BMW

Visai neparasta opcija tagad tiek piedāvāta BMW automašīnu lietotājiem, proti, viņi sava auto navigācijas sistēmā var izvēlēties, kurai valstij pieskaitāma Krievijas anektētā Krima - Krievijai vai tomēr aizvien Ukrainai.

Lai mainītu navigācijas kartes iestatījumus, nav pat nepieciešams doties uz servisu. Kā vēsta BBC, lietotājam vienkārši jādodas uz BMW ConnectedDrive vietni un jāuzstāda vēlamā datne.

Karte, kurā Krima ietilpst Krievijas sastāvā, tiek saukta par ceļa karti Krievija EVO 2020-3, savukārt karte ar Krimu kā Ukrainas sastāvdaļu - Eiropa EVO 2020-3.

BMW skaidro, ka navigācijas sistēmu dati tiek nepārtraukti atjaunināti, tai skaitā tiek ņemta vērā dažādu valstu likumdošana un kartes saturs atbilst tās valsts prasībām, kurā automašīna iegādāta vai lietota.

"Tomēr ir iespējams mainīt noklusējuma iestatījumus, ja klients vēlas vadīt automašīnu citā jurisdikcijā," BBC citē BMW Krievijas filiāles pārstāvi.

Tādējādi pēc noklusējuma mašīnām, kas tīmeklim piekļūst ar Krievijas interneta pieslēgumu jeb IP adresēm, Krima tiek atveidota kā daļa no Krievijas Federācijas, lai gan pasaules lielākā daļa šo faktu neatzīst.

Jāteic gan, ka citi autobūves uzņēmumi, to starpā Nissan un Volkswagen, strādā ar līdzīgu pieeju. Daļā automašīnu pussala ir iekļauta Krievijas Federācijā, bet citviet tā aizvien ir daļa no Ukrainas.

Kā zināms, Krievija 2014.gadā okupēja Krimas pussalu. Referendumā, ko vairums pasaules valstu neatzīst par likumīgu, tika nobalsots par Krimas pievienošanu Krievijai. Krimu par daļu no Krievijas atzīst tikai dažas valstis. Tā ir Afganistāna, Venecuēla, Kuba, Nikaragva, Sīrija, Sudāna un Ziemeļkoreja.

Foto: SIPA/Scanpix
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu