Pret vēl vienu Marsa parka aktīvistu sākta administratīvā pārkāpuma lieta (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

12.novembrī sākta administratīvā pārkāpuma lieta pret vēl vienu no "Marsa parka" idejas aktīvistiem, informēja aktīvistu pārstāve Gunita Piterāne.

Šoreiz tiekot pārmests, ka, ejot aizstāvēt Marsa parku, nav ticis pieteikts pikets.

Piterāne atgādina, ka minētajā vietā kokus sāka zāģēt, iepriekš neinformējot un plkst.7 no rīta, līdz ar to, pieteikt piketu nebija iespējams.

Viņa informēja, ka kopumā pret trim "Marsa parka" idejas atbalstītājiem aktīvistiem sākts kriminālprocess par rāpšanos pāri sētai, viens kriminālprocess sākts par trīs sētas dēļu sabojāšanu un ir noformēti divi administratīvie pārkāpuma protokoli par lēnu ielas šķērsošanu, kā arī viens administratīvais pārkāpuma protokols par piketa nepieteikšanu.

Jau ziņots, ka bijušajā "Marsa" velotreka teritorijā 31.augustā ieradās strādnieki un sāka zāģēt kokus. Bijušā velotreka teritorija tika sagatavota, lai tur būvētu Valsts drošības dienesta (VDD) jauno ēku.

Protestējot pret koku zāģēšanu, "Marsa velotreka" koku aizstāvji traucēja satiksmi Brīvības gatvē. Notikuma vietā ieradās aptuveni 20 aktīvisti, kuri pa gājēju pāreju kājām un ar velosipēdiem lēnām šķērsoja Brīvības gatvi. Daži aktīvisti kliboja vai pat rāpoja, aizkavējoties pie sarkanās gaismas. Tādējādi tika traucēta satiksme. Tāpat protestētāji mēģināja bloķēt transporta iebraukšanu bijušā velotreka teritorijā.

Jau iepriekš saistībā ar ēkas būvniecību notikuši vairāki incidenti, kas noslēgušies ar kriminālprocesu ierosināšanu. Jūnijā trīs aktīvistiem policija inkriminēja huligānismu par iekļūšanu VDD topošās ēkas būvniecības teritorijā.

Savukārt aprīlī kļuva zināms, ka Valsts policija atzinusi par aizdomās turēto toreizējo Rīgas domes deputāta kandidātu, pilsētvides aktīvistu Māri Kalēju (AP/P) VDD ēkas būvniecības teritorijas žoga bojāšanā.

Pēc šiem notikumiem Teikas apkaimes aktīvisti atzina, ka zaudējuši cīņu un to pārtrauca.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu