Austrijas prokuratūra tur aizdomās 21 cilvēku par palīdzību Vīnes teroristam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Cilvēku skaits, kas tiek turēti aizdomās kā Vīnes terorakta sarīkotāja līdzdalībnieki, pieaudzis līdz 21, piektdien paziņoja Vīnes prokuratūras preses pārstāve Nina Buseka.

Aizdomās turamie ir vecumā no 16 līdz 28 gadiem un viņi nav tieši piedalījušies uzbrukumā, kurā pagājušajā nedēļā tika nogalināti četri cilvēki un pats šāvējs, preses konferencē Vīnē pavēstīja policijas izmeklētājs Mihaels Lonegers.

Desmit aizdomās turamie atrodas apcietinājumā.

"Viņi būtībā tiek turēti aizdomās par nozieguma veicināšanu pirms terorakta un par piederību teroristu grupējumam un noziedzīgai organizācijai," sacīja Buseka.

2.novembrī 20 gadus vecais albāņu izcelsmes "Islāma valsts" atbalstītājs Kujtims Fejzulais sarīkoja apšaudi Vīnes centrā, nogalinot četrus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 20. Viņu pašu nošāva policija.

Fejzulais, kuram bija Austrijas un Ziemeļmaķedonijas pilsonības, decembrī tika atbrīvots no ieslodzījuma pirms termiņa un iesaistīts deradikalizācijas programmā. Viņš bija notiesāts par mēģinājumu doties uz Sīriju, lai pievienotos teroristu grupējumam "Islāma valsts".

Austrijas valdība ir izpelnījusies kritiku, nākot gaismā informācijai, ka policija nav rīkojusies, lai gan novērojusi, kā Fejzulais jūlijā tiekas ar radikālajiem islāmistiem no Vācijas un Šveices.

Policija pirms uzbrukuma Vīnē saņēmusi informāciju no Slovākijas, ka Fejzulais jūlijā Slovākijā mēģinājis iegādāties munīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu