"SpaceX" kosmosa kuģa starts uz SKS atlikts uz svētdienu laikapstākļu dēļ

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
"SpaceX" kosmosā palaiž nesējraķeti "Falcon Heavy".
"SpaceX" kosmosā palaiž nesējraķeti "Falcon Heavy". Foto: AP/Reuters/ScanPix

ASV privātā uzņēmuma "SpaceX" pilotējamā kosmosa kuģa "Crew Dragon" starts uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS) ir atlikts no sestdienas uz svētdienu nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ, piektdien paziņoja ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA).

"Piekrastes vēju un atgūšanas operāciju dēļ @NASA un @SpaceX paredz palaist "Crew-1" misiju ar astronautiem uz @Space_Station svētdien plkst.19.27 (plkst.2.27 pirmdien pēc Latvijas laika)," tviterī ierakstīja NASA vadītājs Džims Braidenstains. 

"Atgūšanas operācijas" attiecas uz kosmosa kuģiem, kuru misija pēc starta tiek pārtraukta un apkalpe ir spiesta piezemēties okeānā. 

Svētdien paredzētais starts būs pirmā rutīnas misija "SpaceX" kosmosa kuģiem pēc veiksmīga izmēģinājuma lidojuma uz SKS, kas notika maijā. 

Demonstrācijas lidojums maijā bija pirmais ASV pilotējamais lidojums kosmosā kopš 2011.gada, kad tika izbeigta atspoļkuģu izmantošana. Kopš tā laika ASV astronauti bija devušies uz SKS ar Krievijas kosmosa kuģiem "Sojuz".

"Crew Dragon" svētdien startēs ar četriem apkalpes locekļiem - trim amerikāņiem un vienu japāni. Tā saslēgšanās ar SKS ir paredzēta 16.novembra vakarā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu