Mirs izcīna savu pirmo "MotoGP" titulu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas motobraucējs Hoans Mirs no "Suzuki Ecstar" komandas svētdien Valensijā nodrošināja savu pirmo pasaules motošosejas čempiona titulu prestižākajā "MotoGP" klasē.

 

Sezonas 13.posmu - Valensijas apgabala "Grand Prix" - no pirmās starta vietas sāka itālis Franko Morbidelli ("Petronas Yamaha"), kurš vadībā bija no pirmā līdz pēdējam aplim.

Visu sacīkstes laiku turpat uz papēžiem viņam mina austrālietis Džeks Millers ("Pramac Racing"), bet trešais finišēja spānis Pols Espargaro ("Red Bull KTM").

Aiz pirmā četrinieka palika Mira komandas biedrs un tautietis Alekss Rins, piekto vietu ieņēma Dienvidāfrikas Republikas motobraucējs Breds Binders ("Red Bull KTM"), bet pirmo sešinieku noslēdza portugālis Migels Oliveira ("Red Bull KTM Tech 3").

Mirs finišēja septītajā vietā, bet ar to pietika, lai viņš pirmo reizi karjerā kļūtu par "MotoGP" čempionu. 

Zīmīgi, ka Maljorkā dzimušais Mirs tikai pirms nedēļas svinēja savu pirmo uzvaru karjerā. Marka Markesa prombūtnē šosezon 13 posmos uzvaras svinējuši deviņi dažādi braucēji.

2017.gadā Mirs kļuva par "Moto3" čempionu, gadu vēlāk līmeni augstākā seriālā bija sestais, bet pērn "MotoGP" debijā ieņēma 12.vietu.

Kopvērtējumā pirms pēdējā posma līderis ar 171 punktu ir Mirs, otro vietu ar 142 punktiem ieņem Morbidelli, bet trešais ar 138 punktiem ir Rins.

Pirmais sezonas etaps bija paredzēts 8.martā Katarā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ "MotoGP" sportisti meistarsacīkstes uzsāka tikai jūlija beigās Spānijas pilsētā Heresā. 2020.gada sezona noslēgsies pēc nedēļas Portugālē.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu