Izdota izlase "Latvijas Punk/HC Nr. 8"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dambis
Dambis Foto: publicitātes

Jau astoto reizi izdota Latvijas Punk/HC mūzikas izlase, ko sastādījis rokgrupas "Inokentijs Mārpls" līderis Dambis. Ieraksts pieejams gan kompaktdiskos, gan kasetēs.

Izlasē "Latvijas Punk/HC Nr. 8" apkopota 31 dziesma, un tā kalpo kā retrospektīva un atskats uz pašmāju punk/hc skatuves aktivitātēm, skanējumu un pat novitātēm, reizē arī sava veida atskaite par punk mūzikas aktivitātēm Latvijā.

Izlasē iekļautas plašāk zināmas grupas, kā "PND", "Tumors", "Inokentijs Mārpls", "Ghettozloba", "Jūdas graši", kā arī mazāk zināmas vai pavisam jaunas grupas, starp tām - "Nikotīņi", "Pauls Raimonds", "Baltais ciemiņš", "Sv. Bērtuļa nakts", "Pūķis" "Tavas māsas nāsis", "Gandreiž 10ņīkā", "Reiner".

Lielākā daļa dziesmu ierakstītas laika periodā no 2016. līdz 2020. gadam, bet ir arī senāk ieskaņoti skaņdarbi. Piemēram, grupas "Dzelzs ceļš" dziesma "Dzelzs ceļš", kas ierakstīta 1983. gadā, un apvienības "Kart Blanš" 1988. gada gabals "Molotok". Izlasē pārstāvētās grupas galvenokārt nāk no Rīgas, bet ir arī grupas no Valmieras, Baldones, Cēsīm, Smiltenes, Kaunates.

Izlasi apkopojis grupas "Inokentijs Mārpls" līderis, latviešu mūzikas raidījuma "Bitīt matos" veidotājs radio "Naba" Raimonds Lagimovs jeb Dambis, kurš šo izlašu sēriju sācis veidot 2002. gadā. Iepriekšējais apkopojums tika izdots 2016. gadā.

Foto: publicitātes

Izlases vāka zīmējuma autors ir mākslinieks Uģis Goba. Ierakstam pievienota grāmatiņa, kur pārskatāmā formā apkopota īsa informācija par izlasē iekļautajām grupām, tādējādi buklets nākotnē varētu kļūt par uzskatāmu Latvijas nekomerciālās mūzikas kustības liecību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu