Prestižo Ilmāra Lazovska balvu saņems infektoloģe Ludmila Vīksna

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) ikgadējā balsojumā ir noskaidrojusi 2020. gada Profesora Ilmāra Lazovska balvas laureātu. Šogad prestižo medicīnas apbalvojumu par nozīmīgu ieguldījumu medicīnas attīstībā saņems infektoloģe profesore Ludmila Vīksna.

“Balsošana par balvas pretendentiem notika četrās Latvijas Ārstu biedrības starpdisciplinārajās konferencēs. Biedrības valde balsojumam bija izvirzījusi sabiedrībā un ārstu vidē pazīstamus un visu cienītus kolēģus – Ugu Dumpi, Juriju Perevoščikovu, Ludmilu Vīksnu un Daci Zavadsku. Spraigā balsojumā par šā gada balvas laureāti ir kļuvusi profesore Ludmila Vīksna – personība, izcila ārste, aizrautīga zinātniece, prasmīga un principiāla studentu un ārstu izglītotāja,” uzsver LĀB prezidente Ilze Aizsilniece.

Profesore Ludmila Vīksna ir absolūti uzticīga profesijai un savu skolotāju, tai skaitā profesora I.Lazovska, ideāliem. Pateicoties viņas zināšanām un prasmei saprotami izskaidrot sarežģīto, mūsu valsts iedzīvotāji uzzina svarīgāko par infekcijām. Koleģialitāte, milzīgas darba spējas, nesavtīgums, plašs redzesloks un absolūta humora izjūta ir īpašības, kas raksturo profesores personību. L. Vīksnas uzrakstītās grāmatas atrodamas gan ārstiem uz galda, gan arī Latvijas iedzīvotāju bibliotēkās.

Profesora Ilmāra Lazovska balvu Latvijas Ārstu biedrība iedibināja 2011. gadā, godinot izcilā iekšķīgo slimību ārsta, nefrologa, sabiedrības veselības speciālista un medicīnas filozofa piemiņu. Līdz šim Ilmāra Lazovska balvu par fundamentālu ieguldījumu medicīnā vai ārstu izglītībā saņēmuši: kardiologs profesors Andrejs Kalvelis, gastroenterologs profesors Anatolijs Danilāns, torakālais ķirurgs Jāzeps Baško, internists asoc. profesors Jānis Raibarts, oftalmoloģe profesore Guna Laganovska, kardiologs profesors Gustavs Latkovskis, ķirurgs, onkologs ķīmijterapeits, onkoloģijas ķirurgs asoc. profesors Jānis Eglītis, nefrologs profesors Harijs Čerņevskis un bērnu ķirurgs, veselības aprūpes vadības speciālists Edvīns Platkājis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu