Arhitektūras un dizaina birojs “Open AD” aicina ļauties piedzīvojumam “MAD Arhitektūras telpā”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Arhitektūras un dizaina birojs “Open AD” no 17. līdz 21. novembrim aicina apmeklēt “MAD Arhitektūras telpu”. Rotējošās izstādes ietvaros “Open AD” sadarbībā ar dizaina uzņēmumu “KOB ART” radījis provokatīvu projektu “Pieturpunkts Tagadne”, kas aicina kaut uz mirkli apstāties, iejusties novērotāja tēlā un ļauties pārdomām par laikmetam raksturīgo steigu un patēriņa kultu. 

Apmeklētājus gaida meditatīvs pieredzējums, kura veidošanā ieguldīts daudzu stundu roku darbs. Savu artavu sniedzis katrs no deviņpadsmit biroja “Open AD” darbiniekiem. Kā stāsta biroja dibinātāja un vadošā arhitekte Zane Tetere-Šulce: “Mūs satrauc steiga, kādā mūsdienās tiek pieņemti lēmumi un risināti sensitīvi jautājumi. Savā ikdienas darbā pret materiāliem un citu ieguldīto darbu izturamies ar cieņu, vērtējot to dziļāk nekā kategorijās “patīk”, “nepatīk”.

Ar projektu “Pieturpunkts Tagadne” aicinām arī citus nesteidzīgi ļauties sajūtām, veidot pamatotu viedokli un nostāju. Apmeklējums būs interesanta pieredze kā arhitektūras nozares pārstāvjiem, tā citiem interesentiem.” 

“Open AD” komanda gādājusi par stāsta turpinājumu arī ārpus “MAD Arhitektūras telpas”. Pēc izstādes iepazīšanas klātienē apmeklētāji aicināti veikt nelielus uzdevumus ēkā un pilsētvidē. Kādus? Tas noskaidrosies uz vietas.

Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju apmeklētāji aicināti uz telpu doties vienatnē vai kopā ar savas mājsaimniecības locekļiem, ievērot noteiktos drošības pasākumus un nedrūzmēties. 

Izstādes darba laiks 17.-21.novembrī no 10:00 līdz 19:00.

Norises vieta: “MAD Arhitektūras telpa”, Elizabetes iela 2, 438. kabinets.

Par “MAD Arhitektūras telpu”

Iebilstot pret Kultūras ministrijas ieceri nojaukt bijušo Centrālkomitejas ēku, arhitektūras birojs “NRJA" nāca klajā ar ideālistisku vīziju — par ēkas Elizabetes ielā 2 saglabāšanu un pārvēršanu par Laikmetīgās mākslas, arhitektūras un dizaina (MAD) muzeju. Sperot jau praktisku soli iztēlotā muzeja virzienā, “NRJA” komanda ēkā iznomājusi biroja telpu un ierīkojusi pagaidu izstāžu zāli. Izstādes mainās ik nedēļu, rādot priekšzīmi ēkas atkalizmantošanā un aicinot interesentus apmeklēt ēku klātienē. Izstāžu saturu rotācijas kārtībā nodrošina arhitektūras biroji un nozares aktīvisti, kas atbalsta iniciatīvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu