Zem sliežu ceļiem Ogrē izbūvēts jauns gājēju tunelis (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) ir pabeidzis gājēju tuneļa izbūvi zem sliežu ceļiem Ogrē, kas savieno Mālkalnes prospektu ar Skolas ielu. Pēc jaunā infrastruktūras objekta nodošanas ekspluatācijā Ogres iedzīvotāji un pilsētas viesi turpmāk dzelzceļu varēs šķērsot droši un neatkarīgi no intensīvās vilcienu kustības, TVNET informēja uzņēmuma pārstāve Ella Pētermane.

Būvniecība sākās 2019. gada vasarā, un to LDz uzdevumā veica pilnsabiedrība "BMGS-Viadukts".

Jaunais infrastruktūras objekts 17.novembrī ir nodots ekspluatācijā, un gājēju kustībai tas tiks atklāts 18.novembrī.

VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs skaidro: "Drošība ir viena no “Latvijas dzelzceļa” būtiskākajām prioritātēm, un mums ir svarīga arī iedzīvotāju drošība, šķērsojot dzelzceļu. Ogre ir pilsēta, kurā dzelzceļa satiksme ir ļoti intensīva, un turpmāk Ogres iedzīvotāji un pilsētas viesi varēs šķērsot sliežu ceļus ērti, droši un neatkarīgi no vilcienu satiksmes."

Foto: Publicitātes foto

Tunelim ir divas ieejas, kas aprīkotas ar liftiem, lai nodrošinātu ērtu un drošu pārvietošanos cilvēkiem ar ierobežotām kustību spējām, kā arī ģimenēm ar ratiņiem. Tuneļa izbūvē ir izmantots monolīta dzelzsbetons un mākslīgā akmens plāksnes, savukārt ieejas kāpnes ir veidotas no masīva granītakmens. Tuneļa abos galos esošo liftu sienas ir  caurspīdīga stiklojuma, bet durvīm ierīkota automātiska atvēršanās un aizvēršanās sistēma.

Foto: Publicitātes foto

Šā projekta īstenošanai 2018. gada nogalē tika piešķirts valsts budžeta finansējums.

VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna “Latvijas dzelzceļš” valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības – AS “LatRailNet”, kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA “LDZ CARGO”, kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA “LDZ infrastruktūra”, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA “LDZ ritošā sastāva serviss”, apsardzes uzņēmums SIA “LDZ apsardze”, kā arī loģistikas uzņēmums SIA “LDZ Loģistika”. LDz ir saņēmis Ilgtspējas indeksa Platīna novērtējumu, kā arī ierindojas starp desmit vērtīgākajiem un vislabāk pārvaldītajiem Latvijas uzņēmumiem "Prudentia" un "Nasdaq Riga" ik gadu veidotajā sarakstā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu