Ja nepārprotami apstiprināsies AP partiju pretlikumīga finansēšana, "Par!" pārtrauks dalību partiju apvienībā (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Ja nepārprotami apstiprināsies, ka apvienību "Attīstībai/Par!" (AP) veidojošās partijas ir sistemātiski pretlikumīgi finansētas, tālāka apvienības pastāvēšana būs neiespējama un partija "Kustība "Par!"" ("Par!") to pārtrauks, par "Par!" paziņojumu informēja kustības pārstāve Amālija Brūvere.

Tāpat "Par!" valde lēmusi, "ņemot vērā saspringto darbu pie valsts budžeta" atlikt jautājumu par AP kopīga kandidāta virzīšanu uz vakanto VARAM ministra amatu vismaz līdz 2021.gada valsts budžeta pieņemšanai. "Pašlaik darbs Saeimā pie tā pieņemšanas ir vissvarīgākais," norāda politiskajā spēkā.

Bijušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) atkāpšanās no amatiem valdībā, apvienībā un savā partijā ir adekvāts solis, uzņemoties atbildību par politiskās ētikas pārkāpumu un nepatiesību sabiedrībai un kolēģiem, norāda "Par!".

Tomēr Pūces pārstāvētās partijas "Latvijas attīstībai" bijušā biedra, pašreizējā Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska pārmetumi par iespējamiem vērienīgiem pārkāpumiem ir nopietni un prasa pēc iespējas ātrāku izmeklēšanu, vainīgo sodīšanu un politiskas atbildības iestāšanos, izriet no partijas paziņojumā paustā.

"No patiesības par pagātni ir atkarīga apvienības nākotne. Viens ir skaidrs - ja nepārprotami apstiprināsies, ka apvienību veidojošās partijas ir sistemātiski pretlikumīgi finansētas, tālāka apvienības pastāvēšana būs neiespējama un "Kustība "Par!"" to pārtrauks," norāda partijas pārstāvji.

Norādot arī uz AP panākumiem vēlēšanās, "Par!" reizē pauž, ka "pēdējo dienu satricinājumi prasa izvērtēt mūsu partijas un apvienības iespējamos ceļus nākotnē". "Par!" valde ir sākusi procesu, kura gaitā tiks izvērtētas visas iespējas iespējamai partijas un apvienības attīstībai. Pēc rūpīgas apsvēršanas valde piedāvās izsvērtus variantus un apsvērumus apvienības attīstībai vai pārveidei, teikts paziņojumā.

Jau tuvākajā laikā paredzēta partijas biedru aptauja, kurā tiks aicināts ne tikai novērtēt apvienības līdzšinējo darbību, attieksmi pret aktuālajiem notikumiem un viedokli par partijas virzību nākotnē, bet arī savu gatavību konkrēti iesaistīties partijas "un/vai apvienības aktivitātēs".

Kā ziņots, Mičerevskis ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar ziedojumiem partijai "Latvijas attīstībai" (LA), aģentūrai LETA apliecināja pats domnieks.

KNAB jau solījis veikt "padziļinātu apstākļu noskaidrošanu" par Mičerevska paziņojumu, ka LA ziedotā nauda ir nākusi no sponsoriem. Mičerevskis pagājušajā sestdienā "Twitter" apgalvoja, ka LA ziedotā nauda sākotnēji ir nākusi no sponsoriem, kas savukārt sadalīta biedriem ziedojumu veikšanai.

Mičerevskis arī apgalvo, ka daļu sponsoru naudas paturot LA valdes loceklis Edgars Jaunups, taču "pārējie", ieskaitot viņu pašu, gan tā nedarot.

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amats ir vakants, jo par atkāpšanos no tā paziņoja līdzšinējais ministrs Pūce un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Pūces demisiju bez kavēšanās pieņēma, aicinot AP uz šo posteni virzīt jaunu kandidātu.

Pūce no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu