Palestīnieši atjaunos sadarbību ar Izraēlu drošības jomā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass atjaunos maijā pārtraukto sadarbību ar Izraēlu drošības jomā, otrdien paziņojis Palestīniešu pašpārvaldes civilo lietu ministrs Huseins al Šeiks.

"Ņemot vērā Mahmuda Abasa starptautiskos kontaktus (..) un rakstiskos un mutiskos solījumus, ko esam saņēmuši no izraēliešiem, mēs atjaunosim attiecības, kādas tās bija pirms 2020.gada 19.maija," paziņoja ministrs.

Maijā Abass sacīja, ka sadarbības pārtraukšana ir reakcija uz Izraēlas plāniem anektēt daļu no Rietumkrasta.

Izraēla vēlāk atlika šos plānus apmaiņā pret vienošanos ar Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE) par attiecību normalizēšanu.

"Mēs atsāksim kontaktus ar izraēliešiem par finanšu jautājumiem, veselības jautājumiem, politiskajiem jautājumiem," šodien paziņoja palestīniešu premjerministrs Muhameds Štajehs.

Viņš sacīja, ka no Izraēlas varasiestādēm saņemta vēstule, kas liecina, ka Izraēla ir gatava ievērot parakstītās vienošanās ar palestīniešiem.

"Tas priekš mums ir nozīmīgs solis pareizajā virzienā," sacīja Štajehs, piebilstot, ka tas bijis iespējams pēc ASV, Eiropas Savienības (ES) un citu valstu iejaukšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu