Jauns vārds postfolklorā: Kalnejas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kalnejas
Kalnejas Foto: publicitātes

Jaunā muzikālā apvienība "Kalnejas" laiž klajā minialbumu jeb EP "Lejas I", kurā iekļautas četras kompozīcijas.

"Albums vēsta par pašapziņas celšanos un nedrošības pārvarēšanu," komentē trio "Kalnejas"

Apvienība "Kalnejas" izpilda alternatīvo tautas mūziku un ir 2017. gada nogalē radusies muzikālā apvienība, kuras sastāvā ir vokāliste Marija Valmiera, kontrabasists Toms Valmiers un vijolniece Spāre Vītola. Kā atzīst paši mākslinieki, apvienība radās brīvajā laikā, ļaujoties mūzikas improvizācijai. Toms un Marija Valmieri ir atpazīstami kā muzikālās apvienības "The Coco’nuts" sastāva dalībnieki, savukārt Spāre Vītola muzicē grupā "alejas".

"Albumā atgādinām sev par vērtībām, palūkojamies uz to, cik daudz ir mūsu rokās ko mainīt un cik daudz mēs jau vairs nespējam kontrolēt. Trīs no albuma dziesmām ir aranžētas tautasdziesmas, savukārt dziesma "Nerausti plecus" ir mūsu orģinālkompozīcija. Mūsuprāt, tuvojoties Latvijas valsts svētkiem, ir lielisks brīdis izlaist dziesmas latviešu valodā, turklāt vairākām no tām esot tautasdziesmām. Ar šo albumu arī pasākām “daudz laimes” mūsu dzimtenei," stāsta grupas soliste Marija Broča.

Kalnejas "Lejas I"
Kalnejas "Lejas I" Foto: publicitātes

Albumā ir izdoti skaņdarbi, kas ir ierakstīti laikā no 2017. gada līdz 2019. gadam. Grupa plāno izdot vēl papildu albumus "Lejas II" un "Lejas III". Albums ir ierakstīts divās lokācijās - skaņdarbi "Pie Dieviņa gari galdi" un "Uz ūdeņa" tika ierakstīti grupas dalībnieku drauga, režisora Mārtiņa Urķa rindu māju rezidencē, savukārt "Nerausti plecus" un "Upe" pie grupas dalībnieka Toma Valmiera.

Albumu miksēja un māsterēja Edvards Broders.

Noklausies EP.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu