Oficiāli akceptēts ātrais Covid-19 mājas tests (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

ASV Pārtikas un zāļu pārvalde akceptējusi pirmo ātro Covid-19 testu, kuru pilnībā var veikt mājas apstākļos. Tas ļauj iegūt rezultātu vien 30 minūšu laikā. 

Lai arī pārvalde akceptējusi jau simtiem dažādu Covid-19 testu, no kuriem daži arī ir veicami mājas apstākļos, tomēr šiem agrīnajiem testiem ir vai nu nepieciešams speciālists, vai arī paņemtie paraugi jānosūta uz laboratoriju. Jaunais tests ir pirmais, kuru var pilnībā veikt mājās bez speciālistu palīdzības.  

“Šī jaunā testēšanas metode ir svarīgs sasniegums diagnostikā, kas var ietekmēt pandēmiju un samazināt slimības izplatību,” komentēja Pārtikas un zāļu pārvaldes pārstāvis Stīvens Hāns. 

Lai veiktu šo testu, cilvēkam vispirms jāpaņem gļotu paraugi no abām nāsīm. Tas izdarāms, atliecot galvu atpakaļ un vates kociņu ievadot nāsī līdz pašam galam. Testa radītāji saka, ka šī procedūra nav sāpīga, tomēr var būt diezgan nepatīkama. Pēc paraugu iegūšanas cilvēkam vates kociņš jāievieto flakonā un tas jāsakrata. Flakons pēc tam jāievieto ar baterijām darbinātā un ar displeju aprīkotā ierīcē. Pēc pusstundas displejā parādīsies testa rezultāti. 

Par testa rezultātiem cilvēkam būs jāpaziņo savam ģimenes ārstam, kuram pēc tam jāziņo attiecīgajiem veselības ekspertiem. 

Tests ir paredzēts cilvēkiem no 14 gadu vecuma, kuriem ir aizdomas par inficēšanos ar koronavīrusu. Bērniem, kas ir jaunāki par 14 gadiem, tests joprojām būs jāveic profesionāļu vadībā. 

Kā saka kompānijas “Lucira Health” pārstāvji, kas radīja jauno testu, tas ir precīzs no 94 līdz 98% gadījumu. 

Šis tests ar īpašas metodes palīdzību identificē ģenētisko materiālu no SARS-CoV-2 vīrusa. Šī metode ir līdzīga tai, kuru veic eksperti, tomēr ir nedaudz mazāk precīza, rakstīts izdevumā “The New York Times”. 

Kompānija lēš, ka katrs tests maksās 50 ASV dolārus un pavisam drīz būs pieejams atsevišķās vietās ASV. Visā valstī tests, visticamāk, būs pieejams 2021. gada pavasara sākumā. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu