Dānija, visticamāk, izskaudusi ar ūdelēm saistīto Covid-19 mutāciju (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: flickr.com/TheAnimalDay.org

Covid-19 mutācija, kas tika konstatēta ūdelēm Dānijā, visticamāk, ir izskausta, ceturtdien paziņojusi Dānijas Veselības ministrija.

Ministrija ziņoja, ka kopš 15.septembra nav konstatēti jauni šīs mutācijas gadījumi, kā rezultātā Dānijas infekcijas slimību pārvalde SSI konstatējusi, ka šī mutācija, visticamāk, ir izskausta.

Dānijā tika konstatēti vairāki jaunā koronavīrusa pārnešanas gadījumi starp ūdeli un cilvēku, raisot bažas, ka šī mutācija var potenciāli padarīt neefektīvas Covid-19 vakcīnas, kas pašreiz tiek izstrādātas.

FOTO: Dānijā Covid-19 dēļ likvidē miljoniem ūdeļu

Lai apturētu mutācijas izplatīšanos, Dānijas valdība deva rīkojumu likvidēt 15 līdz 17 miljonu ūdeļu, kas tiek audzētas kažokzvēru fermās, kā arī ieviesa karantīnas režīmu vairākās pašvaldībās Jitlandes ziemeļos.

Valdība norādīja, ka vairums stingro ierobežojumu, kas 5.novembrī tika ieviesti septiņās pašvaldībās Jitlandes ziemeļos, piektdien tiks atcelti.

Sākotnēji bija plānots, ka tie paliks spēkā līdz 3.decembrim.

Septiņās pašvaldībās jau izkautas visas ūdeles, kopumā aptuveni 10,2 miljoni, un turpinās ūdeļu izkaušana pārējā Dānijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu