Ušakovs pievienojies Eiropas Parlamenta LGBTI draugu grupai (31)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs.
Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Bijušais Rīgas mērs, pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Nils Ušakovs pievienojies EP intergrupai, kas iestājas par LGBTI kopienas tiesībām.

LGBTI intergrupa norādījusi, ka Ušakovs esot pirmais pilntiesīgais biedrs no Latvijas.

Savukārt Eiropas sociālistu, sociāldemokrātu un leiboristu partiju LGBTI organizāciju tīkls "Rainbow Rose" apsveikumā pieminēja, ka Ušakovs Rīgas mēra amatā esot "atbalstījis un devis savu ieguldījumu "Baltijas praidā", palīdzot LGBTI kopienai gūt lielāku pieņemšanu un cieņu sabiedrībā". "Twitter" lietotāji no Latvijas gan komentāros pauda atšķirīgus viedokļus.

LGBTI intergrupa ir lielākā no EP teju 30 intergrupām, kurās apvienojušies deputāti no dažādām valstīm un EP politiskajām partijām. LGBTI intergrupā ir vairāk nekā 150 biedri, kuri pārstāv visas ES dalībvalstis un gandrīz visas EP partijas.

Ušakova vārds atrodams intergrupas biedru sarakstā.

Intergrupās iespējams darboties arī neformāli. Kā vietnē "Twitter" norāda EP deputāta Ivara Ijaba asistente Dace Bargā, Ijabs LGBTI intergrupā darbojas kā "atbalstošais biedrs", balsojot par lēmumiem, kas veicina LGBTI tiesības, un piedaloties atbalsta pasākumos.

Kas ir Eiropas Parlamenta intergrupa?

Līdztekus darbam politiskajās grupās, komitejās, delegācijās un plenārsesijā eirodeputāti satiekas un sadarbojas arī tā saukto "intergrupu" ietvaros. Šīs neformālās starppartiju sadarbības grupas ir tādi kā klubi, kuros deputāti apspriež noteiktas tos interesējošas tēmas. Patlaban ir reģistrētas pavisam 23 intergrupas, tostarp Dzīvnieku labturības un Vīna darīšanas grupas.

Intergrupu vēsture aizsākas 1979. gadā. Intergrupas nav oficiālas Eiropas Parlamenta struktūrvienības, bet gan neformālas starppartiju sadarbības grupas, kuras veido eirodeputāti ar dažādām politiskajām pārliecībām, taču kopējām interesēm. Tās dod iespēju parlamentāriešiem no 177 EP politiskām partijām satikties neformālā gaisotnē, pārrunāt specifiskus jautājumus, informēties, specializēties, kā arī veidot kontakttīklu.

Intergrupas veltītas tādiem jautājumiem kā vīna darīšana, dzīvnieku labturība, klimata pārmaiņas, pretkorupcija, mākslīgais intelekts, bērnu tiesības, invalīdu tiesības un kristietība Tuvajos Austrumos.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu