Foto ⟩ Sākta daudzsēriju filmas "Emīlija. Latvijas preses karaliene" filmēšana

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Andrejs Strokins

19. novembrī Rīgas ielās tika uzņemtas pirmās vēsturiskas daudzsēriju filmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” ainas. Aplūko foto no uzņemšanas laukuma!

Filma, kas vēsta par preses brīvību un spēcīgas sievietes lomu 20. un 30. gadu Latvijas sabiedrībā, vienkopus pulcējusi tādus izcilus aktierus kā Guna Zariņa, Juris Bartkevičs, Baiba Broka, Ligita Dēvica, Inga Tropa, Artūrs Skrastiņš, Uldis Anže, Jēkabs Reinis, Lauris Dzelzītis, Raimonds Celms, Dainis Gaidelis, Edgars Ozoliņš, Gatis Maliks, Arnolds Osis u.c.

Foto: Uzsākta daudzsēriju filmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” filmēšana.

Daudzsēriju filma “Emīlija. Latvijas preses karaliene” būs stāsts par starpkaru Latvijas preses karalieni - “Jaunāko ziņu” un “Atpūtas” izdevēju Emīliju Benjamiņu, kuras personība, bagātība un traģiskais liktenis ir kļuvuši par leģendu. Filmas stāsts sešās spēlfilmu sērijās un vienā dokumentālā sērijā aptvers laika periodu no Emīlijas Benjamiņas izdotā žurnāla “Atpūta” pirmsākumiem līdz viņas bojāejai Sibīrijā. Iecerēts, ka katra sērija atspoguļos kādu zīmīgu viņas dzīves fragmentu, parādot dažādas viņas personības šķautnes – ģimenes dzīvi, uzņēmējdarbību, sociālā statusa nostiprināšanu, ietekmi uz politiskajām un kultūras norisēm 20. un 30. gados, viņas kā sievietes sapņiem un problēmām, un beigu beigās pašas darbinieku nodevību. Ar šo spēcīgo sievieti stāsta centrā filmā tiks parādīta Latvijas sabiedrība visā tās krāsainībā, un skatītājiem tiek dota iespēja atpazīt daudzus zināmus vēsturiskus personāžus – Kārli Skalbi, Vili Lāci, Jāni Kārkliņu, aktrisi, Emīlijas māsu Anniju Simsoni, Augustu Kirhenšteinu. Filmas sešas spēlfilmu sērijas būs autoru mākslinieciska interpretācija par galveno varoni un vēsturiskajiem notikumiem, bet pēdējā, septītā sērija ir dokumentālu liecību apkopojums par filmas varoņiem, viņu prototipiem viņu pēcnācēju atmiņās.

Filmēšanas process
Filmēšanas process Foto: Andrejs Strokins

Daudzsēriju filmas izveide 2020. gada septembrī tika atbalstīta Nacionālā Kino centra un LR Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā par kvalitatīva un mākslinieciski augstvērtīga seriāla, daudzsēriju filmas izveidi kā atbalsta programmas daļa kultūras nozarei, kurai nopietnu apdraudējumu radīja Covid-19 pandēmija un izsludinātā ārkārtas situācija.

“Daudzsēriju filmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” projekts ir viens no diviem projektiem, kas guvis atbalstu Nacionālā kino centra organizētajā konkursā, kura mērķis bija atbalstīt kvalitatīvu, daudzsēriju filmu veidošanu.

Video: Topošās filmas kaceklis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu