Visarionam noteiktais arests pagarināts līdz janvāra vidum

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Sibīrijas sektas “Pēdējās derības baznīca” dibinātājam Visarionam un diviem viņa līdzgaitniekiem iepriekš piemērotais arests pagarināts līdz 15.janvārim,  ziņo Krievijas medijs “MBH Media”. 

Kā pavēstīja advokāts Ivans Horoševs, lēmums par aresta termiņa pagarināšanu Novosibirskas tiesā pieņemts pēc pašu apsūdzēto klātbūtnes, jo viņi šobrīd atrodas Maskavā, kur viņiem tiek veikta psihiatriskā ekspertīze. 

Advokāts uzsver, ka tiesas lēmums par aresta paildzināšanu tiks pārsūdzēts. 

Visarions, īstajā vārdā Sergejs Torops, kā arī divi viņa palīgi Vadims Redkins un Vladimirs Vederņikovs tika aizturēti septembrī. 

Viņiem tika izvirzītas apsūdzības tādā reliģiskas organizācijas izveidošanā un vadīšanā, kas vardarbīgi izturējusies pret cilvēkiem. 

Visarions visas viņam izvirzītās apsūdzības iepriekš noliedzis. 

“Pēdējās derības baznīcu” bijušais atslēdznieks un milicis Sergejs Torops dibināja 1991.gadā. 1995.gadā šī reliģiskā organizācija tika oficiāli reģistrēta.   

Visariona sekotāji dzīvo vienkopus vairākas apdzīvotās vietās Krasnojarskas apgabala dienvidos. Saskaņā ar dažādiem avotiem, Visariona sektai ir divi līdz pieci tūkstoši sekotāju. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu