Krievijas hokeja leģenda par PČ iespējamo pārcelšanu: Laiks skaitīt naudu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases fani
Latvijas hokeja izlases fani Foto: Zane Bitere/LETA

2021.gada pasaules hokeja čempionāta pārcelšanai uz Krieviju šobrīd nevar atrast viennozīmīgu labumu, tāpēc jāizvērtē ekonomiskās iespējas, paudis leģendārais krievu hokejists Vjačeslavs Fetisovs.

"The Hockey News" redaktors Raiens Kenedijs ceturtdien sociālās saziņas vietnē "Twitter" vēstīja, ka Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) grasās deleģēt Krieviju organizēt 2021. gada pasaules čempionātu.

Pēdējā laikā izskan dažādas ziņas par 2021. gada pasaules čempionātu, kuram pēc sākotnējā plāna paredzēts notikt Minskā un Rīgā. 

Latvijai čempionātu neviens neatņems, bet jautājums ir par Minsku, kur nerimstas protesti pret Aleksandra Lukašenko režīmu. IIHF Padome 18. novembrī nespēja vienoties par galīgo lēmumu, kas saistīts ar čempionāta iespējamo norisi Baltkrievijā. 

Krievijas Valsts domes deputāts un hokeja leģenda Fetisovs izteicies, ka tāpat vien rīkot čempionātu nevajadzētu uzņemties. Vispirms jāizsver visi iespējamie ieguvumi, sperot šādu soli.

"Šobrīd notiek kaut kas nesaprotams. Kam mums vajadzīgs čempionāts bez skatītājiem?

Ja valstij ir lieka nauda, tad būtu jāmēģina turnīru rīkot. Nav gan saprotams, ko tas mums dos. Viss rūpīgi jāizsver. Ir laiks skaitīt naudu. No otras puses - tā ir lieliska iespēja nostiprināt attiecības ar IIHF, šādi viņiem izlīdzot. Jādomā, kas ir svarīgāk," Fetisova teikto citē medijs "allhockey.ru".

Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks jau iepriekš norādījis, ka vajadzības gadījumā Krievija būs gatava organizēt daļu no pasaules čempionāta. Ja tiešām šāds lēmums tiks pieņemts, tad Krievija pasaules čempionātu rīkos kopā ar Latviju. 

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu