Jaunākā seriāla "Fargo" sezona atklāj satriecošu noziedzības periodu Amerikas vēsturē (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Fargo"
"Fargo" Foto: HBO

Jaunajā sezonā seriāla “Fārgo” (Fargo) notikumi risinās 1950. gadā noslēpumainajā noziedzības pasaulē. Sižeta pamatā ir organizētās noziedzības pieaugums 1950. gadā Kanzassitijā, kur vairākas ģimenes mēģina iegūt varu un dominanci. Viņi cenšas izmantot to, ka pēc Otrā pasaules kara Amerikā pavērās daudz jaunu peļņas iespēju.

Seriāla ceturtās sezonas stāsta pamatā ir sadursme starp divām migrantu grupām – itāļu ģimeni un afroamerikāņiem, kuri te atceļojuši no dienvidiem. Jau vairāk nekā pusgadsimtu dažādas etniskās bandas ir cīnījušās par Kanzassitijas iegūšanu savā kontrolē. Tā vietā, lai sekotu jau iepriekšējo sezonu sižeta rāmjiem un vadlīnijām, šoreiz tiek apspēlēti lielāki un mazāki konflikti ar pavisam citiem cēloņiem: cilvēku rase, ienākumu nevienlīdzība, amerikāņu identitāte.

Scenārija autoram Noa Houlijam (Noah Hawley) ceturtās sezonas galvenie notikumi bija skaidri jau pirms ķeršanās pie sižeta rakstīšanas.

“Ir šīs divas noziedzīgās organizācijas, kas viena otrai iemainījušas savus jaunākos dēlus kā garantiju, ka kāda no pusēm nesāks karu. Tā kā ne itāļi, kuri pilsētā bija ieradušies 20. gadsimta otrajā pusē, ne afroamerikāņi, kuri te bija pārcēlušies no dienvidiem, nebija līdzdalīgi valsts ekonomikas veidošanā, viņiem bija jārada sava alternatīvā ekonomika – noziedzība,” tā Houlijs.

Jaunās bandas vadoni, kurš cenšas pārņemt varu pilsētā, ceturtajā sezonā atveido Kriss Roks (Chris Rock). Viņš ir amerikāņu komiķis, aktieris, televīzijas producents un filmu veidotājs. Karjeru Roks uzsāka 1984. gadā kā komiķis, uzstājoties Ņujorkā un izklaidējot skatītājus ar stāvizrādēm. Palēnām viņš guva arvien lielāku popularitāti un atpazīstamību, līdz vienā no uzstāšanas reizēm jauno censoni pamanīja aktieris Edijs Mērfijs (Eddie Murphy). Abi kļuva par labiem draugiem, un Mērfijs piedāvāja Rokam pirmo kinolomu filmā “Beverlihilsas policists 2” (Beverly Hills Cop II). Karjeras laikā mākslinieks ieguvis divas Emmy balvas un 3 Grammy balvas.

"Fargo"
"Fargo" Foto: HBO

Pārsteigumiem bagāts ir ne tikai “Fārgo” ceturtās sezonas sižets, bet arī plašais aktieru sastāvs. Džeks Hjūstons (Jack Huston) un Timotijs Olifants (Timothy Olyphant) atveido likumsargus, bet Džeisons Švarcmans (Jason Schwartzman) iejūtas itāļu noziedzīgā grupējuma barveža lomā.

Lai arī seriāla ceturtā sezona tika izziņota jau 2018. gada vasarā, tā tapšana aizvadītā gada martā īslaicīgi tika apturēta koronavīrusa dēļ, bet jaunās sezonas pirmizrāde tika pārcelta uz septembri.

Visas četras seriāla “Fārgo” sezonas skatītājiem pieejamas LMT Viedtelevīzijā.

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu