"Ministrijas šoferis vadāja viņas bērnus uz skolu." Atkāpusies Igaunijas izglītības ministre (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Tairo Lutter

Igaunijas izglītības un zinātnes ministre Mailisa Repsa piektdien paziņojusi par atkāpšanos no amata, norādot, ka uzņemas atbildību par savām politiskajām kļūdām.

Repsai, kas pārstāv valdošo Centra partiju, šonedēļ nācies skaidroties ar medijiem un sabiedrību, kāpēc ministrijas šoferis regulāri vadājis viņas bērnus uz uz skolu un interešu izglītības pulciņiem. Bijušais ministrijas šoferis izdevumam "Ohtuleht" stāstījis, ka ministres bērnus vedis biežāk nekā nekā viņu pašu.

"Pēdējā nedēļa bijusi grūtākais laiks visā manā politiskajā karjerā," sociālajā tīklā "Facebook" rakstījusi ministre. "Saskāros ar spēcīgu spiedienu saistībā ar to, ka nenošķīru ministres un mātes lomas. Atzīstu, ka esmu pieļāvusi kļūdu, un lūdzu piedošanu par to."

"Gribu sagādāt saviem nepilngadīgajiem bērniem drošu un mierīgu atmosfēru, tādēļ šodien pieņēmu lēmumu atkāpties no izglītības un zinātnes ministres amata un uzņemos politisko atbildību par savām kļūdām, savienojot darba un ģimenes dzīvi," viņa norādījusi.

Repsa vadījusi Igaunijas Izglītības un zinātnes ministriju kopš 2016.gada, bet iepriekš ieņēmusi šo amatu no 2002. līdz 2003.gadam un no 2005. līdz 2007.gadam. Pēc atkāpšanās viņa turpinās darbu parlamentā.

Igaunijas premjerministrs, Centra partijas līderis Jiri Ratass sociālajos tīklos solījis jau tuvākajā laikā piedāvāt jaunu kandidātu izglītības ministra amatam, bet vienlaikus pateicies ministrei par paveikto un novēlējis "sekmes Rīgikogu darbā, bet pirmām kārtām - ģimenes un mīlestības saglabāšanā".

"Mailisa neapšaubāmi ir spēcīga ministre, sens biedrs partijā un labs draugs. Tas neapšaubāmi ir liels zaudējums gan izglītības nozarei, gan valdībai," viņš paziņojis.

Ratasa valdībā tikko nomainījušies divi ministri - trešdien iekšlietu ministra amatā stājās Konservatīvās tautas partijas (EKRE) virzītais bijušais Aizsardzības spēku štāba priekšnieks Alars Lanemans, nomainot tajā EKRE priekšsēdētāja vietnieku Martu Helmi, kas demisionēja 9.novembrī pēc tam, kad bija izcēlies skandāls saistībā ar viņa izteikumiem, ka ASV prezidenta vēlēšanas neesot bijušas godīgas un ka vēlēšanu uzvarētājs Džo Baidens esot korumpēts.

Savukārt par jauno Igaunijas vides ministru pirmdien kļuva EKRE pārstāvis, uzņēmējs Rains Eplers, nomainot amatā Reni Koku, kurš šomēnes paziņoja par atkāpšanos veselības problēmu dēļ.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu