Yaris kā pirmā Toyota saņem inovatīvus centrālos gaisa spilvenus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Toyota Yaris centrālie gaisa spilveni
Toyota Yaris centrālie gaisa spilveni Foto: Toyota

Eiropas autožurnālistu organizācija Autobest godalgu Safetybest 2020 piešķīrusi Toyota par centrālo drošības gaisa spilvenu izstrādi un uzstādīšanu modelim Yaris. Eiropas B segmenta automobiļos šāds aprīkojums līdz šim nav bijis sastopams.

Jaunais Yaris, kas būvēts uz jaunās GA-B tehnoloģiskās platformas, ir izstrādāts, ņemot vērā aktuālākās drošības prasības, tai skaitā arī īpaši stingru virsbūvi, kas maksimāli labi pasargā pasažierus.

Tas ir pirmais Toyota automobilis, kam uzstādīti SRS centrālie drošības gaisa spilveni. Tie ietilpst standarta aprīkojumā un nostrādā sānu trieciena gadījumā, tā novēršot priekšējā pasažiera un vadītāja savstarpējas sadursmes risku, un iespējamās traumas.

Citiem vārdiem sakot, tie novērš risku, ka priekšā sēdošie avārijas gadījumā var uztriekties viens otram un gūt papildus traumas.  

Vēl viens drošības sistēmu jaunums, kas pagaidām sastopams tikai Yaris, ir sistēma, kas drošāku padara krustojuma šķērsošanu vai nogriešanos tajā (Intersection Assistance). Nevienā citā Toyota modelī šāda sistēma vēl nav uzstādīta.

Šī ir jau otrā reize, kad Toyota saņem Safetybest balvu. Iepriekšējo reizi Toyota atzinību izpelnījās 2017.gadā par Toyota Safety Sense sistēmas iekļaušanu visu savu modeļu standarta aprīkojumā.

Autobest žūrijas locekļi pārstāv 31 Eiropas valsti, līdz ar ko tā ir lielākā neatkarīgā auto nozares ekspertu žūrija pasaulē pārstāvēto valstu skaita ziņā. Autobest žūrija analizē autobūves nozares darbu visdažādākajās jomās. Investīcijas, jaunu darbavietu radīšana, ieguldījumi videi draudzīgajos automobiļos un tehnoloģijās, atbalsts dažādiem Eiropas reģioniem ir tikai daļa no faktoriem, ko rūpīgi izvērtē Autobest žūrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu