Dzanardi pārvests uz slimnīcu Padujā turpmākai rehabilitācijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Alesandro Dzanardi
Alesandro Dzanardi Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais itāļu Pirmās formulas pilots un paralimpisko spēļu čempions Alekss Dzanardi pārvietots uz slimnīcu Padujā turpmākai rehabilitācijai.

54 gadus vecais Dzanardi ārstu aprūpē ir kopš 19.jūnija, kad viņš Toskānā stafetes laikā cieta avārijā, ar savu velosipēdu saduroties ar pretimbraucošo kravas automašīnu.

Viņam Sjēnā un pēc tam arī Milānā tika veiktas vairākas operācijas, lai stabilizētu stāvokli un veiktu sejas rekonstrukciju.

"Pacients sasniedzis stabilu fizisko un neiroloģisko stāvokli, kas ļauj viņu transportēt uz citu slimnīcu, kas aprīkota ar visu nepieciešamo aprīkojumu," teikts Milānas slimnīcas paziņojumā.

Dzanardi rehabilitāciju turpinās slimnīcā Padujā, kas atrodas tuvāk viņa mājām.

Dzanardi sportā slavu iemantojis ar savu neatlaidību un pašaizliedzību. 2001.gada 15.septembrī CART sērijas sacensībās Vācijā Dzanardi mašīnā, kas devās ārā no boksiem, apmēram ar 320 kilometru stundā lielu ātrumu ietriecās Aleksa Taljāni auto. Taljāni avārijā neguva nopietnus savainojumus, taču Dzanardi dzīvība vairākas dienas bija apdraudēta. Ārstiem izdevās glābt viņa dzīvību, tomēr Dzanardi zaudēja abas kājas. Viņš karjeras laikā kļuva par divkārtēju CART čempionu.

Jau nākamajā gadā pēc avārijas viņš bija atpakaļ trasē un 2007.gadā pievērsās parasportam. Itālis pēdējās divās paralimpiskajaš spēlēs izcīnījis četras zelta un divas sudraba medaļas sacensībās ratiņkrēslā, un mērķēja arī uz Tokijas paralimpiskajām spēlēm. Viņš ir arī divpadsmitkārtējs pasaules čempions.

Laika posmā starp 1991. un 1999.gadu Dzanardi piedalījās 41 Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacīkstē, pārstāvot "Jordan", "Minardi", "Lotus" un "Williams" komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu