G20: Visas valstis jānodrošina ar vienādām piekļuves iespējām Covid-19 vakcīnām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

G20 valstu līderi svētdien divu dienu samita noslēgumā solīja gādāt, lai pasaules valstīm būtu vienlīdzīga piekļuve vakcīnām pret jauno koronavīrusu.

"Mēs esam mobilizējuši resursus, lai reaģētu uz neatliekamajām vajadzībām pēc finansējuma globālajā veselības aprūpē, lai atbalstītu izpēti, attīstību, ražošanu un izplatīšanu, kas ļautu iegūt drošus un efektīvus Covid-19 diagnostikas, terapijas līdzekļus un vakcīnas," sacīts samita noslēguma paziņojumā.

"Mēs netaupīsim pūles, lai nodrošinātu, ka tās var atļauties visi cilvēki un viņiem tām ir vienlīdzīga piekļuve," uzsvēruši G20 valstu līderi.

Viņi apliecinājuši, ka joprojām ir spēkā G20 valstu vienošanās par parādu maksājumu atlikšanu pasaules nabadzīgākajām valstīm, lai tās varētu mobilizēt ekonomikas resursus cīņai ar koronavīrusa pandēmiju un tās sekām.

Pandēmijas dēļ šogad G20 samits notika videokonferences formātā. To organizēja G20 prezidējošā valsts Saūda Arābija.

Nākamgad G20 samits paredzēts 30. un 31.oktobrī, to rīkos nākamā prezidējošā valsts Itālija.

G20 tika izveidota 1999.gadā, lai pasaules ekonomikas smagsvari varētu apspriest finanšu un tautsaimniecības problēmas. Tajā ietilpst G7 valstis ASV, Francija, Itālija, Japāna, Kanāda, Lielbritānija un Vācija, kā arī Argentīna, Austrālija, Brazīlija, Dienvidāfrikas Republika, Dienvidkoreja, Indija, Indonēzija, Krievija, Ķīna, Meksika, Saūda Arābija, Turcija un Eiropas Savienība.

G20 samiti notiek reizi gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu