Pie Saeimas protestē manikīra un pedikīra meistari, pieprasot atļauju strādāt (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Manikīra un pedikīra meistari šodien no plkst.9 līdz 10 pie Saeimas ēkas Rīgā piketā pieprasīja atļauju atsākt darbu, kas aizliegts ārkārtējās situācijas laikā, informēja piketa organizatore Anastasija Rozonova.

Skaistumkopšanas nozares pārstāvji vēloties pierādīt, ka var nodrošināt drošu vidi klientam un meistaram manikīra un pedikīra procedūras laikā.

"Lai to nodrošinātu, mums ir viss nepieciešamais - sejas maskas, cimdi, atdalošie ekrāni, pietiekamā platība, kā arī visu instrumentu un virsmu dezinfekcija. Lūgsim atļaut mums atsākt darbu, izpildot un ievērojot visus drošības pasākumus," piketa mērķus ieskicēja Rozonova.

Nozares pārstāvji piketā gribot pastāstīt, kā visas drošības prasības pakalpojuma sniegšanas laikā tiek nodrošināti. Plānots, ka pasākumā piedalīsies ap 50 cilvēku.

Rīgas domē apliecināja, ka piketa norise ir saskaņota. Arī domē pieteiktais pasākuma dalībnieku skaits ir 50.

Jau ziņots, ka valdība nolēma uz ārkārtējās situācijas laiku aizliegt skaistumkopšanas, pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumus, izņemot friziera pakalpojumus. Friziera pakalpojumu sniedzējam uzlikts pienākums nodrošināt, ka pakalpojumi tiek sniegt tikai pēc iepriekšēja pieraksta, vienam apmeklētājam ir paredzēti vismaz desmit kvadrātmetri no apmeklētājiem pieejamās telpu platības.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu