Pētījums: teorētiski pandēmiju izbeigt varētu sešu nedēļu laikā (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Izlietota sejas maska.
Izlietota sejas maska. Foto: Unsplash

Jaunā pētījumā noskaidrots, ka ātrie masveida “Covid-19” testi – īpaši cilvēkiem, kuriem nav slimības simptomu – sešu nedēļu laikā varētu izbeigt pandēmiju.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Science Advances”, rakstīts, ka ātrie masveida testi, lai arī mazāk precīzi, tomēr ļautu veselības ekspertiem pieņemt daudz konkrētākus mērus un mērķus. Ātrie testi ir lēti un rezultātu var sniegt minūšu, nevis dienu laikā. Ja puse no, piemēram, ASV populācijas tiktu regulāri pārbaudīta un inficētie tiktu uzreiz izolēti no veselajiem, trieciens pandēmijai būtu milzīgs.

“Kopumā mūsu atklājums ir tāds, ka sabiedrības veselības ziņā labāki ir neprecīzāki testi, kas rezultātu sniedz uzreiz, nekā precīzāki testi, kuru rezultāts jāgaida vismaz dienu. Tā vietā, lai visai ģimenei liktu palikt mājās un būtu droši, ka slimā persona neizplatīs vīrusu tālāk, mēs varētu karantīnu nozīmēt tikai slimajai personai, kamēr citi varētu turpināt savu ierasto dzīvi,” komentēja pētījuma galvenais autors Daniels Lerimors.

Ņemot vērā pētījumu, pandēmijai punktu pielikt varētu vien sešu nedēļu laikā. Tiesa, jāsaprot, ka pagaidām tās ir tikai tīri matemātiskas aplēses, vēstīts izdevumā "Business Insider".

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu