"Hotspur" Covid-19 dēļ zaudējusi nepilnus 64 miljonus sterliņu mārciņu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas komanda Totenhemas "Hotspur" Covid-19 radītās pandēmijas dēļ zaudējusi 63,9 miljonus sterliņu mārciņu (71,8 miljonus eiro), atklāja kluba valdes loceklis Daniels Levijs.

Finanšu gada pārskats liecina, ka komanda līdz šī gada jūnijam nopelnījusi 402,4 miljonus mārciņu (aptuveni 452 miljonus eiro), bet pērn ieņēmumi sasniedza 460,7 miljonu mārciņu (aptuveni 517 miljonu eiro) robežu.

Pagājušajā gadā komandai izdevās nopelnīt 68,6 miljonus mārciņu (77,1 miljonu eiro).

Iespaidīgos zaudējumus veicinājusi Covid-19 pandēmija, kā rezultātā futbola stadions fanu ovācijas nav dzirdamas jau kopš marta. Tāpat zaudējumus radījusi ieilgusī sezona un samazinātais UEFA Čempionu līgas balvu fonds.

Pagājušā gada aprīlī komanda pārcēlās uz jaunu stadionu, tāpēc zaudējumi nākuši nelaikā.

"Tikko kā pabeidzām 1,2 miljardu mārciņu vērta stadiona būvniecību, tāpēc zaudējumi nākuši neīstajā brīdī," atklāja Levijs.

"Arī šosezon arēnā vēl nav redzēti fani, bet Covid-19 dēļ esam bijuši spiesti atcelt koncertus, kā arī aizvērt suvenīru veikalus."

Levijs prognozēja, ka gadījumā, ja fani tribīnēs nebūs redzami visu sezonu, kluba zaudējumi nākamajā finanšu gadā varētu kļūt divreiz lielāki.

"Hotspur" pēc deviņām spēļu kārtām ar 20 punktiem premjerlīgas tabulā ieņem pirmo vietu. Tikpat punktu ir arī tuvākajais sekotājai "Liverpool".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu