PVO vadītājs redz gaismu tuneļa galā līdz ar ziņām par Covid-19 vakcīnām (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcīna. Ilustratīvs attēls.
Vakcīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Ziņas par panākumiem jau trešās Covid-19 vakcīnas izstrādē dod pamatu cerībai, pirmdien atzina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adanoms Gebrejesuss.

"Līdz ar pēdējām pozitīvajām ziņām no vakcīnu izmēģinājumu lauka gaisma šī garā, tumšā tuneļa galā kļūst spožāka," preses konferencē Ženēvā sacīja PVO vadītājs.

Tedross mudināja valdības gādāt, lai visas valstis saņem šīs vakcīnas, kā arī pauda gandarījumu par paziņojumu, ko šajā sakarībā nedēļas nogalē izplatīja pasaules lielāko tautsaimniecību grupas G20 valstis.

Jau vēstīts, ka G20 valstu līderi svētdien divu dienu samita noslēgumā solīja gādāt, lai pasaules valstīm būtu vienlīdzīga piekļuve vakcīnām pret jauno koronavīrusu.

"Mēs esam mobilizējuši resursus, lai reaģētu uz neatliekamajām vajadzībām pēc finansējuma globālajā veselības aprūpē, lai atbalstītu izpēti, attīstību, ražošanu un izplatīšanu, kas ļautu iegūt drošus un efektīvus Covid-19 diagnostikas, terapijas līdzekļus un vakcīnas," teikts samita noslēguma paziņojumā.

"Mēs netaupīsim pūles, lai nodrošinātu, ka tās var atļauties visi cilvēki un viņiem tām ir vienlīdzīga piekļuve," uzsvēra G20 valstu līderi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu