Ārkārtējās situācijas laikā policija par epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu sākusi 246 pārkāpuma lietas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas Valsts policija par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu kopumā sākusi 246 administratīvā pārkāpuma procesus, informēja Iekšlietu ministrijā.

Tāpat no 9.novembra līdz 23.novembrim, veicot to personu pārbaudes, kuras pēdējo desmit dienu laikā šķērsojušas valsts robežu un kurām ir jāievēro pašizolācija, policija ir veikusi 13 014 telefona zvanus, 2094 reizes izbraukusi uz klātienes pārbaudi un reaģējusi uz astoņiem izsaukumiem.

LETA jau vakar ziņoja, ka aizvadītajā nedēļas nogalē policija ir sākusi pirmos administratīvā pārkāpuma procesus par obligātu sejas masku nelietošanu publiskās iekštelpās.

No 19.novembra veikalos un citās pakalpojuma sniegšanas vietās obligāti ir jālieto sejas maskas tā, lai tiktu nosegts deguns un mute, pretējā gadījumā, ja tas netiks ievērots, personas var saukt pie atbildības. Covid-19 infekcijas pārvaldības likumā par mutes un deguna aizsega nelietošanu paredz brīdinājumu vai naudas sodu desmit līdz 50 eiro apmērā.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.decembrim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu