"Apple" drošības nodaļas vadītājs pieķerts kukuļošanā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Tehnoloģiju kompānijas “Apple” globālās drošības nodaļas vadītājs apsūdzēts kukuļošanā, vēsta BBC.

Tiek norādīts, ka Tomass Moijers apsūdzēts par kukuļu piedāvāšanu, lai iegūtu dažādas slēptas ieroču licences. Kā kukuļi piedāvāti planšetdatori “iPad” 70 000 dolāru vērtībā.

Apsūdzības izvirzījusi Kalifornijas prokuratūra, un “Apple” šo informāciju pašlaik vēl nav komentējusi. Šajā lietā vēl apsūdzēti divi policisti no Santaklāras apkaimes Kalifornijā.

Apkaimes šerifa vietnieks Riks Sangs un šerifs, kapteinis Džeimss Džensons abi apsūdzēti kukuļu pieprasīšanā apmaiņā pret slēptu šaujaumieroču licenču izsniegšanu. Prokuratūra norāda, ka Moijers atbildējis policistu pieprasījumam, piedāvājot policistiem planšetdatorus.

Santaklāras apkaimes izmeklētāji norāda, ka Sangs atteicies izsniegt “Apple” drošības nodaļai šaujamieroču licences līdz brīdim, kad Moijers izsniedzis kukuli ziedojuma veidā.

Izmeklētāji atklāj, ka tas noticis 2019. gada augustā. Divus gadus ilgušās izmeklēšanas rezultāti liecina, ka gan Sungs, gan Džensons abi ir aizkavējuši šaujamieroču atļauju izsniegšanu līdz brīdim, kad pieprasītāji apmaiņā ir devuši ko ļoti vērtīgu. Ja viņi tiks atzīti par vainīgiem, tad šajā lietā iesaistītajiem draud cietumsods.

Santaklāras apkaimes pilnvarotais pārstāvis Džefs Rozens skaidro, ka šāda sistēma ir pretlikumīga un “ļoti dziļi sabiedrībai liek apšaubīt likumsargājošo iestāžu darbību”.

“Kad augsta ranga varasiestāžu amatpersonas nonāk pašā kukuļošanas shēmas sirdī, tas apšauba gan tiesībsargājošo iestāžu godu, gan reputāciju, un pats traģiskākais – visu likuma sargāšanas sistēmas iestāžu darba efektivitāti,” norāda Rozens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu