Pašmāju grupa "The Bad Tones" izdod uz ezera ierakstītu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Dabas iedvesmotais kvartets "The Bad Tones" nule laiduši klajā otro pilnmetrāžas un pirmo dzīvā ieraksta albumu "Ezera skaņas".

“Augusta mēneša tumsā, ap pulksten trijiem naktī tu iekāp laivā un airē miglā, kas karājas virs ezera. Tu nezini, kur tieši ir galapunkts, bet tālumā sadzirdi skaņas un dodies to virzienā. Kā sapnī kādā mirklī attopies pie peldošas skatuves ezera vidū. Gaiss ir vēss, tādēļ uzliec uz pleciem līdzi paņemto sedziņu un nogulies. Zvaigznes līdz ar pirmajiem gaismas stariem lēnām izgaist, un tu, esot viegli iemidzis, plūsti starp esamību nomodā un sapņiem…” albuma sajūtas ieskicē grupa.

Albums ierakstīts uz Kāla ezera festivāla “Ezera skaņas” ietvaros. Sadarbībā ar somu saksofonistu Uko Heinonenu (Ukko Heinonen) un latviešu perkusionistu Dzintaru Vīksnu "The Bad Tones" nedēļu garas radošās nometnes ietvaros sarakstījuši pusotru stundu garu veltījumu festivālam, ko veido astoņi albumā iekļautie fragmenti.

Kompozīcijā galvenokārt apcerētā tēma “Es no vilka nebaidos” atspoguļo bērna pieaugšanu, kur “Vilks” ir pieaugušais, bet “Es” ir bērns. 2019. gada festivāla tematika bija “Transformācija”, un “Es no vilka nebaidos” ir transformācijas cīņa, kas notiek agrīnā pusaudžu vecumā, kad vēl nejūties kā pieaugušais, bet vairs nevari rīkoties kā bērns.

"The Bad Tones" savā daiļradē pārstāv dažādus žanrus un to sajūgumu. Grupas sastāvā ir Edvards Broders (ģitāra, taustiņi, vokāls), Rūdolfs Ozols (ģitāra, taustiņi, bekvokāls), Alberts Levics (bass, vokāls) un Kalvis Sležis (bungas, bekvokāls).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu